Nyt HBO Maxissa: Yksi maailman parhaita elokuvia – sijoittuu 2. maailmansodan ajan soppakattilaan

IMDb-arvosana on 8,5.

13.2.2024 04:30

HBO Maxissa on nyt elokuva Casablanca (1942)

Vuonna 1942 New Yorkissa ensi-iltansa saanut Casablanca on Michael Curtizin ohjaama klassikkoelokuva. Se sijoittuu toisen maailmansodan aikaiseen satamakaupunkiin Casablancaan, joka on eri kansallisuuksien soppakattila.

Elokuva on hyvin arvostettu, ja se on valittu usein kaikkien aikojen parhaiden elokuvien joukkoon. American Film Institute puolestaan nimesi sen maailman romanttisimmaksi elokuvaksi.

Näyttelijöinä Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid, Claude Rain, Conrad Veidt, Sydney Greenstreet sekä Peter Lorre.

Casablanca

Koska elokuva tehtiin toisen maailmansodan aikana, elokuvaa ei turvallisuussyistä saanut kuvata lentokentällä pimeän jälkeen. Sen sijaan tekijät turvautuivat pieneen pahvista leikattuun lentokoneeseen, joka saatiin näyttämään isolta perspektiivin avulla. Tekijät sijoittivat vielä sen lähelle pienikokoisia ihmisiä.

Vuosia myöhemmin samaa tekniikkaa käytettiin elokuvassa Alien – kahdeksas matkustaja (1979). Kohtauksessa, jossa miehistö löytää kuolleen avaruusolennon pilotin penkistä, ohjaaja Ridley Scott käytti näyttelijöinä avaruuspukuihin puettua poikaansa ja hänen ystäviään.

Lue myös: Nyt HBO Maxissa: Maailman menestynein elokuva loukkasi nykykatsojia – alkuun lisättiin selittävä teksti – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia