Nyt HBO Nordicilla – Tämä on pakkokatsottavaa Steven Spielbergin faneille

HBO:n uudessa henkilökuvadokumentissa päästään tutustumaan yhteen maailman tunnetuimmista elokuvaohjaajista.

Susan Lacyn ohjaamassa dokumenttielokuvassa tarkastellaan ohjaaja Steven Spielbergin elämää ja uraa.  Spielberg-dokumentti on nyt katsottavissa HBO Nordicilla.

Spielberg on luonut vertaansa vailla olevan valikoiman uraauurtavia elokuvia 50-vuotisen uransa aikana. Dokumentti on rakennettu lukuisista yksinoikeudella annetuista haastatteluista.

HBO Nordicin tiedotteen mukaan dokumentissa tarkastellaan Spielbergin ensimmäisiä töitä television ihmelapsena ja nousua kuuluisuuteen sekä myöhäisempiä kokeiluja draamaelokuvien parissa.

Dokumentin luvataan sisältävän sisäpiiritietoa Spielbergin perheenjäseniltä, ystäviltä ja kollegoilta sekä kulissien takaista materiaalia hänen tärkeimmistä elokuvistaan kuten Tappajahai, Kadonneen aarteen metsästäjät, E.T., Jurassic Park, Schindlerin lista, Pelastakaa sotamies Ryan ja Vakoojien silta.

Spielbergin itsensä lisäksi dokumenttia varten on haastatateltu yli 80 henkilöä ohjaajista ja tuottajista sisäpiiriläisiin. Haastateltavia ovat muun muassa J.J. Abrams, Christian Bale, Drew Barrymore, Francis Ford Coppola, Daniel Craig, Laura Dern, Leonardo DiCaprio, Harrison Ford, Tom Hanks, Dustin Hoffman, Holly Hunter, George Lucas, Liam Neeson, Martin Scorsese ja Oprah Winfrey.

Ennakkotietojen perusteella Spielberg on pakkokatsottavaa mestariohjaajan faneille. Dokumentti saa ensi-iltansa HBO Nordicilla 8. lokakuuta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat