Nyt HBO Nordicilla: Uusi scifisarja lähtee erinomaisesti käyntiin Ridley Scottin ohjauksessa, mutta sitten meno laantuu

Tuottajana toimiva Ridley Scott on poikansa Luken kanssa ohjannut useita sarjan jaksoja.

16.12.2020 06:30

Raised by Wolves on kunnianhimoinen tieteistarina vanhemmuudesta, äitiyden ja isyyden käsitteestä, jumaluskon ja ateismin herkästä tasapainosta, vallan korruptoivasta vaikutuksesta ja kaikkien näiden keskinäisistä ristisidoksista.

Ensimmäisen kauden kaikki jaksot tulevat tänään katsottavaksi HBO Nordicilla. Puolet jaksoista on ohjannut isä ja poika -parivaljakko Ridley ja Luke Scott. 

Ateistien ja aurinkojumalaa palvovien ihmisten välinen sota on tuhonnut Maan. Ihmiskunnan uusi toivo yritetään istuttaa kauas uudelle planeetalle. Ensimmäiset saapujat autioplaneetalle ovat kaksi androidia, koodinimet isä ja äiti, jotka kasvattavat uuteen Eedeniin pasifistisia ateistilapsia.

Androideja esittävien Amanda Collinin ja Abubakar Salimin rooleja on herkullista seurata. Uusioperheen vanhemmilla on tunteiden kaltaisia purkauksia, mutta ohjelmoinnin takia äänenpaino vaihtuu salamana tilanteen mukaan.

Yhtenä sarjan tuottajistakin toimivan Ridley Scottin ohjaama ensimmäinen jakso on erinomainen Black Mirroria muistuttava lyhytelokuva, jota voi suositella kaikille tieteistarinoiden ystäville.

Sen jälkeen meno laantuu jakso jaksolta välinpitämättömämpään suuntaan, kun ihmiskunnan rippeet vatkaavat samaa lyhyttä välimatkaa eestaas. Eeppistä scifiä sen pienimuotoisimmassa muodossa.

Jani Svensk

Tähdet ★★★

Lisää luettavaa