Nyt HBO Nordicissa: Hirmumyrsky saattaa selviytymisleffassa kaksikon pinteeseen – vaativat kuvaukset kestivät 12 tuntia päivässä

IMDb-arvosana on 6,6.

HBO Nordicin valikoimaan on lisätty tositapahtumasta ammentava elokuva Adrift (2018). Ohjaajana toimii Baltasar Kormákur.

Elokuva yrittää rakentaa melko tylsän katastrofitarinan rinnalla taustamotiivia sille, miksi Shailene Woodleyn esittämä nainen kiertää maailmaa vältellen kotikontujaan. Tämä kuitenkin jää pintapuoliseksi raapaisuksi, joten hahmo jää katsojalle etäiseksi. Samoin käy Sam Claflinin näyttelemälle hahmolle, vaikka välillä tyrkytetään suuria tunteita näppäilemällä kitaraa kuunvalossa ja muistellen menehtynyttä äitiä.

Episodin arvostelussa elokuva sai kolme tähteä:

”Kormákur taitaa ohjaustyön salat sujuvasti. Ei hän ehkä ole tähän elokuvaan sieluaan vereslihalle saakka vuodattanut, mutta tekee takuuvarmaa työtä kuljettaen tarinaa jouhevasti ja tuoden hurjan myrskyn katsojan silmien eteen. Apunaan hänellä on ollut taitava erikoistehosteryhmä ja ennen kaikkea uskomattoman uran tehnyt kuvaaja Robert Richardson.

Richardson on kuvannut monia elokuvia muun muassa Quentin Tarantinolle ja Martin Scorseselle voittaen kolme Oscar-palkintoa. Näin tiedämme olevamme hyvissä käsissä, kun vielä mm. Outolintu-elokuvista tuttu Shailene Woodley ja Nälkäpeli-sarjan Sam Claflin tekevät kumpikin tasavahvaa työtä. Aivan mestaritasoon elokuva ei silti nouse, vaikka onkin helposti katsottavaa.”

Kerrottakoon triviatietona, että elokuva kuvattiin 90 prosenttisesti oikeasti merellä. Päivät alkoivat neljän aikaan aamulla, ja kuvaukset kestivät 12 tuntia kerrallaan. Alla traileri.

YouTube video

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut