Nyt HBO Nordicissa: Parhaaksi äänestetty huima sotaleffa – ei tästä paljon voi parantaa

IMDb-arvosana on 8,6.

HBO Nordicin valikoimassa on nyt katsottavana Pelastakaa sotamies Ryan (1998).

Rankerin järjestämässä äänestyksessä valittiin vuonna 2017 kaikkien aikojen paras sotaelokuva, ja ykköseksi päätyi Pelastakaa sotamies Ryan. Vaikka elokuva on arvostettu, sitä kritisoitiin aikoinaan sen epärealistisuudesta, sillä monien mielestä armeija ei olisi lähettänyt joukkoa etsimään yhtä sotilasta.

Elokuvan alkukohtauksen tiedettiin heti olevan klassikkoainesta. Lopulta leffa yhdisti draamaa ja sotimista niin hyvin, että siitä tuli klassikko – ja ainakin Rankerin äänestyksessä kaikkien aikojen paras sotaelokuva.

Äänestyksessä oli huomioitu myös Taistelutoverit -tv-sarja. Alla kärkiviisikko.

  1. Pelastakaa sotamies Ryan
  2. Full Metal Jacket
  3. Ilmestyskirja. Nyt
  4. Platoon
  5. Taistelutoverit

Tom Sizemore kärsi huumeriippuvuudesta kuvausten aikana. Ohjaaja Steven Spielberg sanoi Sizemorelle, että hänet testataan kuvauksissa joka päivä ja hänet irtisanottaisiin, vaikka testitulos olisi positiivinen kuvausten loppuvaiheessakin. Sizemore pystyi olemaan ilman huumeita kuvausten ajan, mutta hän on langennut niihin useita kertoja myöhemmin.

Alla traileri. Lue myös: Nyt Amazon Primessa: Tom Hanksin lämminhenkinen laatuleffa vuodelta 2019 – vaikein asia oli puhua hitaasti | Episodi.fi

YouTube video

Aiheeseen liittyvä video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut