Nyt Mubissa: Visuaalisesti upea viiden tähden animeklassikko – Tieteistoimintaa kolmannen maailmansodan tuhoamassa Tokiossa

Pakkokatsottavaa.

29.12.2021 13:01

Mubissa on nyt kuukauden ajan katsottavissa japanilainen animeklassikko Akira, jota pidetään yhtenä kaikkien aikojen anime-elokuvista. Vuonna 1988 ensi-iltansa saanut elokuva perustuu Katsuhiro Otomon mangaan.

Akira sijoittuu vuoteen 2019. Kolmas maailmansota tuhosi Tokion vuonna 1988 ja raunioista on noussut uusi Neo-Tokio. Moottoripyöräjengiin kuuluva Shotaro Kaneda liittyy kapinallisliikkeeseen, joka pyrkii pysäyttämään vallassa olevan hallituksen.

Kanedan ystävällä Tetsuo Shimalla on yliluonnollisia kykyjä, mutta hän on siirtynyt pahan puolelle. Pian hyvät ja pahat aloittavat kilpajuoksun, tarkoituksenaan löytää salaperäinen Akira, jonka voimat ovat Shimaa suuremmat.

Toiminnallinen tieteiselokuva on visuaalisesti upeaa katsottavaa. Yleensä Mubi ei tarjoa suomen kielistä tekstitystä, mutta Akirasta on saatavissa myös suomitekstit.

Mubi on palvellut elokuvan ystäviä jo yli 10 vuotta, mutta nyt palvelu on saamassa isompaa jalansijaa. Palvelun tyyliin kuuluu se, että sinne lisätään päivittäin yksi elokuva, joka on katsottavissa kuukauden ajan. Mubissa on myös laaja elokuvakirjasto.

Lisää luettavaa