Nyt myös Amazon Prime raottaa katsojalukujaan – vuoden parhaan avauksen titteli uutukaiselle fantasiasarjalle

Numeroiden paljastamisesta muodostumassa selvästi uusi trendi.

Netflix on jo pidemmän aikaa kertonut avoimesti julkisuuteen sisältöjensä katsojalukuja, mikä on osaltaan nostattanut kärkisarjoja ja -elokuvia ympäröivää hypeä vielä entisestään. Nyt samaa käytäntöä testaa tahollaan myös Amazon Prime Video.

Amazon paljastaa viime perjantaina kolmen jakson voimin käynnistyneen uuden fantasiasarjansa The Wheel of Timen tehneen suoratoistopalvelun parhaimman avauksen koko kuluvana vuonna. Tarkkoja numeroita he eivät julkisuuteen vielä tässä vaiheessa kerro, mutta studiopomo Jennifer Salken mukaan ensimmäisen kolmen päivän aikana Rosamund Piken tähdittämää sarjaa on striimattu jo ”kymmeniä ja kymmeniä miljoonia kertoja”.

Eniten viikonlopun aikaisia striimauksia on kirjattu Yhdysvalloissa, Intiassa, Brasiliassa, Kanadassa, Ranskassa ja Saksassa. The Wheel of Time on myös koko suoratoistopalvelun historian parhaiden avausten Top5-listalla. Listalta löytyvät myös The Boysin toinen tuotantokausi sekä intialainen Mirzapur, joiden kumpaisenkin julkaisu ajoittui loppuvuodelle 2020.

Amazonin panostus laadukkaaseen ja mahtipontiseen fantasiatyyliseen viihteeseen näyttää siis olleen kannattava sijoitus. The Boysin ja The Wheel of Timen lisäksi suoratoistopalvelulta on saapumassa katsottavaksi ensi vuonna myös huimasti odotettu The Lord of the Rings -sarja. Näiden nimikkeiden odotetaankin vetävän sekä tilaajia että katsojia puoleensa sankoin joukoin vielä hyvän aikaa.

Nähtäväksi jää millaiseksi Amazon Prime Videon käytäntö lukujensa raportoinnista tulee lopulta vakiintumaan. Tällä haavaa palvelu vielä pohtii ja testailee läpinäkyvyytensä tyyliä sekä laajuutta, mutta jo tämä kärkinimikkeiden paljastaminen varmasti luo lisääntynyttä kiinnostusta heidän sisältöjään kohtaan.

Lähde: Deadline

Aiheeseen liittyvät jutut