Nyt Netflixissä: Huippuohjaajan rikoselokuva parhaasta päästä – tähti säikäytti vastanäyttelijänsä yllättävällä peliliikkeellä

IMDb-arvosana 8,5.

Netflixin valikoimasta löytyy nyt ohjaaja Martin Scorsesen tiheätunnelmainen, neljällä Oscarilla palkittu rikosjännitysfilmi The Departed. Se kertoo kahdesta miehestä, jotka kasvoivat samoilla Bostonin kujilla, mutta toimivat nyt vastakkaisilla puolilla.

Nuori undercover-poliisi Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) onnistuu soluttautumaan amerikanirlantilaisen mafian sekaan, kun taas paatunut rikollinen Colin Sullivan (Matt Damon) tekee uraa poliisin vasikkana. Yhteentörmäys on väistämätön.

Jack Nicholsonin improvisointi meni leffassa niin pitkälle, että se yllätti DiCaprionkin. Nicholson oli etukäteen tuuminut, että kohtaus DiCaprion kanssa ei ole tarpeeksi intensiivinen – hän toikin mukanaan oman oikean aseensa.  Sopivassa kohtaa hän veti pistoolinsa esiin ja uhkasi sillä DiCapriota – yllättyneen katseen voi nähdä näyttelijän kasvoilta itse leffassakin. Martin Scorsese piti tempusta niin paljon, että se päätyi lopulliseen elokuvaan.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Vastaamalla näet muiden vastaukset.