Nyt Netflixissä: Pirullinen virus leviää sateen mukana – Kunnianhimoisella tieteissarjalla on tuttuja esikuvia

Netflixin tieteissarja sisältää tutun tuntuisia aineksia.

The Rain on kunnianhimoinen sarja vaihtoehtoisesta Tanskasta, jossa pirullinen virus leviää sateen mukana, jättäen jälkeensä vain joukon nuoria selviytyjiä ja nälkäisiä raakalaisia.

Tyhjät runnellut kadut täynnä katoamisilmoituksia tuovat mieleen 28 päivää myöhemmin, Tie ja The Walking Dead -kauhukuvaukset. Näissä hienoissa olosuhteissa, jotka näin suomalaisittain jopa koskettavat herkemmin kuin joku Atlantan satunnainen lähiö, tarina ei harmillisesti pysy kasassa kuin vain siellä täällä.

Sarjan harvinaisia oivalluksia seuraa aina joukko kaikista lajityypin teoksista tuttuja käänteitä ja nuorten hönöilyjä, joita ilman tarina ei etenisi haluttuun suuntaan. The Rainin tarina lainaa jopa kokonaisia jaksoja toisesta nuorisosarjasta The Shannara Chroniclesista.

The Rainin parhaat kohtaukset koskettavat tittelin mukaisesti sadetta ja sen vaikutusta henkilöiden valintoihin. Harmillisesti menneisyys unohtuu nuorilla heti seuraavassa vartissa, kun on mahdollisuus leikkiä keskellä vihamielistä ympäristöä. Darvinismiako?

Tähdet ★★