Nyt Netflixissä: The Haunting -antologian tekijän uusi synkkä Midnight Mass on täällä!

Netflix auki ja sormet ristiin.

24.9.2021 15:30

Aiemmin mm. Netflixin kauhusuosikkien The Haunting of Hill Housen ja The Haunting of Bly Manorin kanssa työskennellyt Mike Flanagan tarjoaa genren ystäville nyt lisää jännittävää katsottavaa. Seitsenosainen Midnight Mass -sarja on lisätty suoratoistopalvelun katselukirjastoon tänään perjantaina 24. syyskuuta.

Sarja seuraa Riley Flynniä (Zach Gilford), joka palaa vuosien jälkeen kotiseudulleen syrjäiseen saariyhteisöön. Samaan aikaan paikalle saapuu myös uusi pastori (Hamish Linklater), jonka mysteeriset ihmeteot kiinnittävät ihmisten huomion. Sarjan tunnelma lähteekin pian tiivistymään, kun verho kulissien edessä lähtee raottumaan: jotain yliluonnollista ja pahansuopaa on selvästi tekeillä saaren harmahtavissa varjoissa.

Kolmen jakson jälkeen Midnight Mass vaikuttaa mukiinmenevältä jännityspaketilta, joka onnistuu paikoitellen luomaan aitoa jännityksen ja ahdistuksen ilmapiiriä. Uskonnolliset teemat ja aiheet näkyvät hyvin vahvasti sen kerronnassa, kuten sarjan nimestäkin voi jo päätellä. Sen rauhallinen etenemistahti ja kuvan harmaasävytteisyys tuovat toimivan lisänsä kokonaisuuteen ja mukana nähdään myös voimakkaita näyttelijänsuorituksia. Pelottavuudessa sarja ei kuitenkaan ainakaan heti alussaan onnistu nousemaan The Haunting -antologian tasolle, mutta ehkäpä Flanagan haluaa kypsytellä yleisöään ja elementtejään rauhassa ennen loppuhuipennuksiaan.

Tässä siis uutta maraton-katseltavaa syksyiseen viikonloppuun.

Lisää luettavaa