Nyt Netflixissä: Viiden tähden sotasarja iskee kuin miljoona volttia – ”Hyvää jatkoa Taistelutovereille”

Uutuussarja kertoo tositarinan toisesta maailmansodasta.

8.12.2020 10:35

The Liberator on teknisesti vajavainen, mutta tunnelmaltaan ja draamaltaan maaginen minisarja toisen maailmansodan vähemmän tunnetulta rintamalta.

Tosipohjainen tarina seuraa eripuraisista amerikkalaisista alkuperäiskansoista yhteen sulatettua Myrskylinnut-joukkoa, josta oli tuleva yksi historian hurjimmin taistelleista yksiköistä. Perinteisen Normandian sijaan Myrskylinnut raivasivat liittoutuneille tilaa Italiassa ja Kaakkois-Ranskassa.

Neliosainen sarja on yhdistelmä oikeita näyttelijöitä ja runsaita animaatiofilttereitä. Animaatiopinnan lisäksi sarja yhdistää menoon myös turhan yksinkertaista tausta-CGI:tä ja täysin ala-arvoisia, nykiviä kamera-ajoja.

Yleisilme häiritsee ensimmäiset kymmenen minuuttia, kunnes taiten luodut henkilöhahmot ja näiden tuskaisat oltavat loihtivat filtterin ohi omaan maailmaansa. Tärkeimmiltä osiltaan, henkilödraamaltaan ja toimintakohtauksiltaan The Liberator toimii erinomaisesti.

Sarja laajentaa läpikolutuksi luullun toisen maailmansodan perspektiiviä ja muistuttaa, että sota on ja oli perseestä myös vähemmän tunnetuilla paikkakunnilla.

Likaista tusinaa ja Korkeajännitys-sarjakuvia muistuttava The Liberator on todellinen yllätyshitti Netflixin valikoimasta. Hyvä jatko Taistelutovereille.

Jani Svensk

Tähdet ★★★★★

Lisää luettavaa