Nyt Netflixissä: Yksi mies selviää natsien torpedoiskusta – sen jälkeen on vuorossa kosto keinolla millä hyvänsä

IMDb-arvosana on 6,9.

7.2.2023 05:30

Päivitys 8. helmikuuta 2023 kello 18:35. Elokuva on nähtävissä palvelussa vain, jos käyttöliittymän kieleksi on valittu englanti. Tekstitykset ovat vain englanniksi.

Netflixin valikoimassa on nyt elokuva Murphyn sota (1971). Netflixin haulla elokuva löytyy alkuperäisellä nimellä Murphy’s War.

Peter O’Toole näyttelee Murphya, ainoaa eloonjäänyttä tuhoutuneesta laivasta, jonka saksalainen sukellusvene torpedoi toisen maailmansodan viimeisinä päivinä. Hänet pelastetaan, jonka jälkeen hän alkaa suunnitella kostoaan. Murphy haluaa upottaa sukellusveneen keinolla millä hyvänsä, ja apua hän saa öljy-yhtiön johtajalta.

Ohjaajana Peter Yates. Näyttelijöinä suurimman osan stunteista itse tehneen O’Toolen lisäksi hänen tuolloinen vaimonsa Siân Phillips sekä Philippe Noiret, Horst Janson, John Hallam, Ingo Mogendorf ja John Clifford.

Sukellusveneenä toimi venezuelalainen sukellusvene, entinen USS Tilefish (SS-307).  Leffan lentokone Grumman Duck on puolestaan näytillä US Air Force Museumissa Daytonassa, Ohiossa. Alla traileri.

Lue myös: Päiväni murmelina pilasi Bill Murrayn ja Harold Ramisin välit – vierailu 20 vuoden päästä päätti vihanpidon – Episodi.fi

Lähde: IMDb

 

Lisää luettavaa