Nyt Netflixissä: Yksi parhaista koko perheen scifitarinoista – elokuvan avaruusolento oli alun perin paljon kauhistuttavampi (kuva)

IMDb-arvosana on 7,8.

Netflixin valikoimassa on nyt hieno koko perheen scifitarina E.T. the Extra-Terrestrial (1982).

Ohjaaja Steven Spielbergin vuoden 1982 hittielokuva kertoo sydäntä lämmittävän tarinan 10-vuotiaan Eliotin erikoisesta ystävyydestä E.T:ksi nimeämänsä avaruusolion kanssa. Elokuva herätti aikoinaan kohua, sillä ohjaaja Steven Spielberg muokkasi elokuvan uusiin versioihin poliisien aseet matkapuhelimiksi. Voit lukea täältä lisää asiasta: Muistatko, kun Spielberg vaihtoi E.T.-leffan aseet matkapuhelimiin tietokonegrafiikalla? Näin hän suhtautuu asiaan nykyään.

Muutakin triviaa leffasta löytyy kerrottavaksi. E.T. the extra-terrestrial -elokuvan piti olla alun perin kauhuelokuva nimeltään Night Skies. Sitä varten ehdittiin kehittää 70 000 dollaria maksava avaruusolentoa esittävä nukkekin. Kyseinen nukke on huomattavasti pelottavampi, kuin lopulliseen elokuvaan päätynyt kiltin näköinen avaruusolento. Night Skies -elokuvassa olentoja olisi myös ollut enemmän – viisi kappaletta.

Ohjaaja Steven Spielberg halusi tauon rymistelystä ja toiminnasta, koska oli juuri tehnyt ensimmäisen Indiana Jones -elokuvan. Hän päättikin jättää Night Skies -elokuvasta jäljelle vain ystävällisen avaruusolennon tarinan ja heivasi muut ideat roskakoriin.

Alkuperäisen olennon suunnittelija Rick Baker raivostui muutoksista ja jätti projektin. E.T. -elokuvan olennosta kuitenkin näkee, että siinä on Bakerin perintöä mukana. Alla kuva.

Aiheeseen liittyvät jutut