Nyt Paramount Plussassa: Tunnelmallinen rikostrilleri tosielämän Hollywood-murhasta

IMDb-arvosana on 5,6.

9.11.2021 13:03

Paramount Plussassa on nyt elokuva Musta Dahlia (2006).

James Ellroyn romaaniklassikkoon pohjautuvan elokuvan tapahtumat sijoittuvat 1940-luvun Los Angelesiin ja vieläkin selvittämättä olevaan myyttiseen Hollywood-murhaan. Mustana Dahliana tunnetun nuoren näyttelijän Elisabeth Shortin murhan selvittely vie poliisit yhä syvemmälle Los Angelesin alamaailmaan, joka kihisee väkivaltaa, kieroilua, korruptiota ja vaarallisia miestennielijöitä.

Näyttelijöinä Josh Hartnett, Scarlett Johansson, Aaron Eckhart, Hilary Swank ja Mia Kirshner. Ohjauksesta vastaa Brian De Palma.

Episodin arvostelussa elokuva sai kolme tähteä:

Musta Dahlia tarjoaa monessa kohdin sitä missä Palma on parhaimmillaan: psykologista jännitystä ja huolella suunniteltua näyttävää kameratyötä. Veteraanikuvaaja Vilmos Zsigmond (Kauriinmetsästäjä, Kolmannen asteen yhteys) sekä Fellinin ja Scorsesen elokuvissa työskennellyt lavastaja Dante Ferretti ovat suuressa roolissa elokuvan noir-tunnelman rakentamisessa.

Kekseliäät visuaaliset keinot ja tyylikäs lavastus eivät kuitenkaan riitä tekemään hyvää elokuvaa. Tarina etenee hajanaisesti, ja välillä tuntuu, että Friedmanin käsikirjoituksesta puuttuu tärkeitä palikoita, tai sitten Palma on vetänyt käsikirjoituksen mutkat suoriksi.”

Alla traileri.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia