Nyt SkyShowtimessa: Neljän tähden miekka ja kypärä -elokuva – taistelua kunnian puolesta

IMDb-arvosana on 6,6.

20.3.2023 10:07

SkyShowtimessa on nyt erikoisempi ja filosofisempi, fantasiaakin sisältävä miekka ja kypärä -elokuva The Green Knight (2021).

Visuaalisesti häikäisevä elokuva kertoo sisukkaasta Sir Gawainista. Hän matkaa Vihreän ritarin luokse, ja päätyy taistelemaan varkaita, juonittelijoita, henkiolentoja ja jättiläisiä vastaan. Hän ymmärtää lopulta käyvänsä taistelua kunniastaan perheen ja kuningaskunnan silmissä.

Pääosissa Dev Patel, Alicia Vikander, Joel Edgerton, Sarita Choudhury sekä Sean Harris. Ohjaajana David Lowery.

Episodin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä:

”Green Knight on kertomus ihmisen sisällä myllertävistä peloista. Kellertävän vihreä väri merkitsee eräiden uskomusten perusteella sairautta ja pelkuruutta, tumman vihreä ahneutta ja kateutta. Vihreä ritari on äidin luoma peili, jota kautta Gawain peilaa omia pelkojaan. Vihreä ritari on Gawainin alitajunnassa piilevän ritarillisuuden malli, eräänlainen yliminä. Elokuva on yksi iso metafora.”

Elokuvan Essel-hahmo käyttää kelloja asusteessaan, koska keskiajalla oli yleistä, että tuolloin epäpuhtaina pidetyt ihmiset, kuten prostituoidut ja spitaaliset, pakotettiin käyttämään kelloja vaatteissaan varoittaakseen muita läsnäolostaan.

Lue myös: Muistatko Casino Royale -elokuvan Bond-kaunottaren Eva Greenin, 42? Tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia