Nyt SkyShowtimessa: Supertähti näyttelee oivassa scifi-leffassa – osallistui myös kupla-aluksen suunnitteluun

IMDb-arvosana 7,0.

15.3.2023 04:30

SkyShowtimessa on nyt scifi-elokuva Oblivion (2013).

Tarinassa outoja unia näkevä kersantti Jack Harper huoltaa edistyneitä luotaimia. Maapallo on lähes tuhoutunut, ja Harper odottaa pääsyä Saturnuksen kuussa Titanissa sijaitsevaan siirtokuntaan, jossa majailee ihmiskunnan viimeiset selviytyjät.

Episodin neljän tähden arvostelussa tuumittiin aikoinaan näin:

”Vaikka Oblivion riistäytyy vähän väliä amerikkalaiseksi paisutteluksi, tarinassa on vältetty lässyttävää äänensävyä. Draamallisesti elokuva on sopivan keskittynyt eikä lähde harhailemaan jokaiselle tarjoutuvalle sivupolulle.

Oblivionin näkemys autioituneesta Maasta on sanalla sanoen vaikuttava. M83:n kaihoisat syntetisaattorisävelet sopivat täydellisesti elokuvan henkeäsalpaaviin maisemiin ja suuriin teemoihin – ja tuovat väistämättä mieleen myös Vangeliksen ja Blade Runnerin”

Elokuvassa nähtävän kuplamaisen aluksen suunnitteluun osallistui leffan tähti Tom Cruise. Hän on lentäjä itsekin ja antoi palautetta siitä, miten aluksen ohjaus tulisi suunnitella. Alla traileri.

Lue myös: Tiesitkö? Jean Todt on tämän tuoreen Oscar-voittajan mies – eivät ole naimisissa vaikka olleet melkein 20 vuotta yhdessä – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa