Nyt suoratoistona: Rakastettu kasariklassikko kertoo neljän pienen veijarin seikkailusta – elokuvan rekvisiitalle kävi kalpaten

IMDb-arvosana on 7,7.

25.4.2023 07:35

Prime Videon valikoimassa on nyt nostalginen elokuva Arkajalat (1985).

Mikey Walsh on pikkupoika, joka ei haluaisi muuttaa perheineen pois tutuilta kulmilta. Isoveli Brand tajuaa realiteetit ja tyytyy tilanteeseen, kuten myös pikkukaupungin muut asukkaat.

Eräänä päivänä Mikey koluaa kavereidensa Chunkin, Mouthin ja Datan kanssa isoisänsä vanhoja tavaroita talonsa ullakolta ja löytää legendaarisen aarrekartan. Aarteen avulla Mikey voisi pelastaa kotipaikkansa!

Ohjaajana Richard Donner. Näyttelijöinä Sean Astin, Josh Brolin, Jeff Cohen, Corey Feldman, Kerri Green, Martha Plimpton, Ke Huy Quan, John Matuszak, Robert Davi, Joe Pantoliano sekä Anne Ramsey.

Elokuvassa nähtävä merirosvolaiva oli oikea. Se jouduttiin romuttamaan kuvausten päätyttyä, koska sille ei ollut ottajaa.

Myös toinen muistoesine, joka maksaisi nykypäivänä maltaita, on elokuvan aarrekartta. Sean Astin säästi sen, mutta hänen äitinsä oli myöhemmin törmännyt siihen, luullut sitä vain ryppyiseksi paperinpalaksi, ja heittänyt sen roskiin. Alla traileri.

Lue myös: Ben Affleck luuli Will Huntingin jälkeen olevansa ”ikuisesti rikas” – näin hän törsäsi kaiken Matt Damonin kanssa puolessa vuodessa – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia