Nyt Viaplayssa: Kaksi legendaa saatiin lopultakin samaan leffaan – lopputulos on vähemmän mairitteleva

IMDb-arvosana on 6,0.

Robert De Niro ja Al Pacino nähtiin toki ennen elokuvaa Oikeuden kasvot (2008) yhdessä myös Heat (1995) -elokuvassa, mutta he eivät jakaneet siinä juurikaan ruutuaikaa. Oikeuden kasvot -leffaa moni odottikin innolla kaksikon todellisena yhteistyönä, mutta ikävä kyllä se ei lunastanut odotuksia.

Tarinassa Manhattanilla liikkuu sarjamurhaaja, joka valitsee kohteikseen oikeusjärjestelmän porsaanreikien läpi pujahtaneita rikollisia. Murhaaja jättää jokaisen kylmenneen ruumiin viereen johtolangan motiiviin: nelisäkeisen runon, joka perustelee murhan oikeutetuksi tapoksi. Salaperäinen tappaja aikoo tehdä sen, mihin poliisit eivät pysty omin voimin – siivota kaupungin kadut pahantekijöistä lopullisesti.

Episodin kolmen tähden arvostelussa vuonna 2008 Jussi Huhtala oli oikeilla jäljillä. Ei tätä enää muistella.

Oikeuden kasvot on kohtalaisen sujuvasti etenevä rikosdraama, mutta sitä katsoessa ihmetyttää, miksi De Niro ja Pacino ovat valinneet juuri sen yhteiseksi projektikseen kaikista maailman käsikirjoituksista. Avnet ei tunnu saavan aikaan kunnon toimintaa tai jännitystä.

Oikeuden kasvot ei oikeastaan erotu keskinkertaisesta televisiosarjan jaksosta kuin näyttelijäkaartiltaan, eivätkä valkokangaslegendat tarjoa roolityössään erityisiä tähtihetkiä.

De Niron ja Pacinon faneille Oikeuden kasvot lienee pakollista katsottavaa, mutta tuskin sitä vuosien päästä tapauksena muistellaan.”

Legendakaksikon lisäksi näyttelijöinä nähdään muun muassa Carla Gugino, John Leguizamo, 50 Cent, Donnie Wahlberg ja Brian Dennehy. Ohjauksesta vastaa Jon Avnet.

Guginon roolissa on sellainen erikoinen seikka, että hän esitti Tämän pojan elämä (1993) -elokuvassa Pacinon roolihahmon tytärtä. Tässä leffassa hän näyttelee Pacinon hahmon seksikumppania.

Alla traileri.

YouTube video

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut