Nyt Viaplayssa: Laadukasta toimintaviihdettä! Elokuvassa nähdään suorastaan hullu stuntti – päätähti teki sen itse

IMDb-arvosana on 7,4.

Elisa Viihde Viaplayhin on lisätty toimintaelokuva Mission Impossible – Rogue Nation (2015).

Agentti Ethan Hunt (Tom Cruise) kumppaneineen on hankaluuksissa, kun heidän edustamansa IMF-järjestö lakkautetaan. Samaan aikaan mystinen terroristijärjestö, Syndikaatti, tekee maailmalla tuhojaan, mutta päättäjät eivät tahdo uskoa koko järjestön olemassaoloon.

Cruise tekee elokuvassa hurjapäisen stuntin, joka kyllä säväyttää, ellei jopa pelota. Kyseessä on kohtaus, jossa Cruise pitelee 1,5 kilometrin korkeuteen nousevan lentokoneen kyljestä kiinni. Kohtauksessa ei ole käytetty tietokonetehosteita tai muunlaisiakaan trikkejä. Tomppa on kiinni ainoastaan yhdellä turvavaljaalla.

Episodin arvostelussa elokuva sai kolme tähteä:

”Bond- ja Bourne-elokuvat tulevat meiningistä väistämättä mieleen, mutta ei kuitenkaan häiritsevästi. Mission: Impossible -elokuvasarja on oma maailmansa ja pärjää kilpailijoilleen hienosti. Toimintakohtauksia ei ole etukäteen hehkutettu turhaan. Pitkitetyt nyrkki- ja puukkotappelut alkavat kyllästyttää nopeasti, mutta Wienin valtionoopperassa kuvattu jakso, pitkä moottoripyörätakaa-ajo tai vedenalainen tunkeutumisoperaatio ovat vaarallisia tehtäviä parhaimmillaan.

Elokuvasarja on siis voimissaan, mutta aivan kaikki ei mene nappiin. Tällä kertaa elokuvaan on haluttu tuoda entistä enemmän huumoria. Simon Pegg on loistava koomikko, mutta vitsit eivät yksinkertaisesti ole hauskoja. Ehkä se johtuu siitä, että Cruise ottaa itsensä koko ajan niin vakavasti. Tai ehkä olisi pitänyt tehdä sama johtopäätös kuin Bond- ja Bourne-elokuvissa, eli jättää agenttihuumori Austin Powersin vastuulle.”

Cruisella on ollut tapana suorittaa stuntteja itse. Ainakin tähän mennessä mies on onneksi selvinnyt hengissä. Alla traileri.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut