Nyt Viaplayssa: Loistava ja omalaatuinen jännäri – moni inhoaa ohjaajaa hänen menneisyytensä vuoksi

IMDb-arvosana 7,2.

6.3.2024 13:57

Viaplayn valikoimaan on lisätty elokuva The Ghost Writer (2010). Näyttelijöinä Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Kim Cattrall ja Olivia Williams.

Omalaatuisessa jännityselokuvassa liikutaan poliittisia sävyjä sisältävissä tunnelmissa. Haamukirjailijan tehtävänä on kirjoittaa muistelmat Ison-Britannian entiselle pääministerille. Mitä enemmän hän kaivelee aihetta, sitä enemmän alkaa paljastua hengenvaarallisia asioita.

Ewan McGregor sanoi, että käsikirjoituksessa ei mainittu hänen hahmonsa nimeä, joten hänen mielessään hahmon nimi oli Gordon McFarquhar. Teoksen krediiteissä hänet mainitaan yksinkertaisesti nimellä The Ghost. Hahmoa ei nimetty myöskään romaanissa, johon elokuva perustuu.

The Ghost Writer jouduttiin kuvaamaan pitkälti Saksassa ja muualla Euroopassa paikoissa, jotka näyttivät Massachusettsilta, sillä ohjaaja Roman Polanski ei voi astua jalallaan Yhdysvaltoihin. Tämä johtuu siitä, että hänet halutaan vastuuseen 70-luvulla tapahtuneesta 13-vuotiaan hyväksikäytöstä.

Alla traileri.

Lue myös: Nyt HBO Maxissa: Josh Brolin vihaa tätä ”paskaa” toimintaelokuvaa – edes bussilastillinen niminäyttelijöitä ei pelastanut – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa