Nyt Viaplayssa: Mainio leffa siitä miten sota voitetaan – päätähti murtui lopussa kyyneliin

IMDb-arvosana on 8,0.

Benedict Cumberbatch astuu Elisa Viihde Viaplayhin lisätyssä The Imitation Gamessa (2014) kryptoanalyytikko Alan Turingin saappaisiin.

Episodin kolmen tähden arvostelussa kirjoitettiin seuraavasti:

The Imitation Game ja kosmologi Stephen Hawkingista kertova Kaiken teoria ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten luonnontieteistäkin voi tehdä sujuvia ja viihdyttäviä suuren yleisön elokuvia. Kaiken teoriassa Hawkingin elämäntarina menee tieteentekemisen edelle, mutta Tyldumin elokuvassa on toisin päin: Turingin keksinnöt ovat tarinan ytimessä, ja henkilökohtainen elämä häivytetään taka-alalle. Luonnontieteiden ymmärrettävä popularisointi ei ole helppoa, joten The Imitation Game ansaitsee kiitokset hyvästä yrityksestä.

Täysosuma elokuva ei kuitenkaan ole. Sellaiseksi se on liian laskelmoitu ja sovinnainen. Headhuntersin riemastuttavasta anarkiasta ei ole tietoakaan. Hetkittäin tulee mieleen, että elokuvaa on tehty Oscarin kiilto silmissä, Ron Howardin Kaunis mieli (2001) ja Tom Hooperin Kuninkaan puhe (2010) tuoreessa muistissa. Laadukkuuden ja laskelmoinnin yhdistelmä toikin The Imitation Gamelle peräti kahdeksan Oscar-ehdokkuutta.”

Näyttelijöinä Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Rory Kinnear, Allen Leech, Matthew Beard, Charles Dance, Mark Strong sekä Alex Lawther. Ohjauksesta vastaa Morten Tyldum.

Cumberbatch sanoi kiintyneensä hahmoon. Tämän vuoksi hän mietti raskaasti sitä, miten Turing oli kärsinyt ja miten kaikki oli vaikuttanut tiedemieheen. Hän ei kestänyt sitä enää lopulta. Hän saikin kuvausten loppuvaiheessa hermoromahduksen, eikä pystynyt lopettamaan itkemistä.

Lue myös: Nyt Netflixissä: Kolme keksijää kilpailevat käänteentekevillä ideoillaan – Weinstein-kohu siirsi ensi-iltaa pari vuotta | Episodi.fi

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut