Nyt Viaplayssa: Roadmovie kahden erilaisen ihmisen yhteisestä matkasta – voitti 3 Oscar-palkintoa

IMDb-arvosana on 8,2.

Viaplayn valikoimasta löytyy nyt tosipohjainen elokuva Green Book (2019). Elokuva voitti parhaan elokuvan Oscar-palkinnon. Mahershala Ali puolestaan palkittiin parhaasta miessivuosasta. Leffa sai palkinnon myös parhaasta käsikirjoituksesta. Mortensen oli ehdolla parhaasta miespääosan palkinnosta, mutta ei tällä kertaa saanut pystiä.

Green Book kertoo tosiystävyydestä, joka ylittää 1960-luvun alun rotuun ja yhteiskuntaluokkaan liittyvät rajoitteet. Tony Lip on ovimies Bronxin italian-amerikalaisilta kulmilta. Hän saa työn Dr. Don Shirleyn autonkuljettajana. Don Shirley on tummaihoinen maailmanluokan pianisti, jonka konserttikiertue ulottuu Manhattanilta aina syvään Etelään.

Kiertuematkallaan Lip ja Shirley luottavat ”vihreään kirjaan”, joka kertoo heille ne harvat paikat, jotka tuolloin olivat turvallisia afroamerikkalaisille. He kohtaavat rasismia ja vaarallisia tilanteita, mutta myös yllättävää inhimillisyyttä ja huumoria. Jotta he selviäisivät elämänsä jännittävimmästä matkasta, heidän on päästävä yli keskinäisistä erimielisyyksistään.

Mortensenin esittämä Nick Vallelonga kutsui tähden vierailulle ennen kuvauksia. Ruokaa rakastava Vallelonga järjesti kuusituntisen aterian, joka oli kova pala Mortensenille.

– Se melkein tuhosi minut, koska en ollut vielä nostanut painoani. En ollut laajentanut vatsalaukkuani… Se oli lähes tappavaa”, Mortensen kertoi.

Tähti sanoi joutuneensa istumaan aterian jälkeen tunnin vuokratussa autossaan vyö auki. Vasta tämän jälkeen hän pystyi ajamaan takaisin Manhattanille.

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut