Nyt Viaplayssa: Suomeen sijoittuva agenttileffa Hollywood-tähdellä – Helsingistä etsitään tärkeää videonauhaa

IMDb-arvosana on 4,5.

20.10.2022 04:00

Elisa Viihde Viaplayssa on nyt suomalaisittain mielenkiintoinen elokuva Historiaa tehdään öisin (1999). Leffa löytyy myös Kirjastokinosta.

Ilkka Järvi-Laturin ohjaama elokuva on kuvattu lähes kokonaan Suomessa. Tarina kertoo Harrysta, joka on ikääntyvä CIA-agentti. Hän toimii peitetehtävissä helsinkiläisen Moving Planet -jazzklubin omistajana. Nuori ja kunnianhimoinen SVR-agentti Natasha asuu myös Helsingissä – hänen tehtävänään on vakoilla Harrya.

Tehtävä sujuukin hyvin, jos mukaan ei lasketa pienen pientä yksityiskohtaa. He rakastuvat intohimoisesti toisiinsa – joka voi olla monimutkaista mille tahansa parille, mutta saa todella tuhoisat mittasuhteet vasta jos toinen on vakooja lännestä ja toinen vakooja idästä. Kaiken tämän keskellä CIA-agentti Dave saapuu Helsinkiin etsimään videonauhaa, joka sisältää äärimmäisen tärkeitä valtionsalaisuuksia. Eikä aikaakaan kun paikalle saapuu myös SVR:n johtaja sekoittamaan soppaa entisestään.

Näyttelijöinä Bill Pullman, Irène Jacob, Bruno Kirby, Udo Kier, Glenn Plummer, André Oumansky, Féodor Atkine, Janne Kinnunen, Linda Zilliacus, Jevgeni Haukka, Marcia Diamond, Henry Saari sekä Louise Hodges. Alla traileri.

Lue myös: Neuvostoliitto olisi saattanut tehdä maihinnousun Helsinkiin – virolaisten käymä Sinisten vuorten taistelu oli ratkaisevassa asemassa – Episodi.fi

Lisää luettavaa