Ohjaaja Kevin Smith myy uuden elokuvansa NFT:nä – ostaja saa tehdä sillä mitä haluaa

Kryptomaailmassa muhii jotain kummallista.

NTF:t ovat herättäneet viime aikoina huomiota kryptomaailmassa. NFT on yksinkertaistetusti todiste jonkin digitaalisen tuotteen tai muun tavaran omistamisesta. Omistusoikeus merkitään lohkoketjuun.

Ohjaaja Kevin Smith aikoo nyt myydä uuden elokuvansa NFT:nä. Kyseessä on kauhuelokuva nimeltään Killroy Was Here. Se joka ostaa elokuvan, saa tehdä sillä mitä haluaa – vaikkapa levittää sen elokuvateattereihin tai suoratoistopalveluihin, tai lukita sen kassakaappiinsa.

– Vuonna 1994 vein ensimmäisen elokuvani Sundanceen myytäväksi. Nyt vuonna 2021 vien uuden elokuvani kryptoon myydäkseni sen! Killroy Was Here tulee olemaan ensimmäinen elokuva, joka myydään NFT:nä, Smith hehkutti.

Yhtenä erikoisena tapauksena voisi mainita Burnt Banksy -Twitter-ryhmän tempauksen. He ostivat aidon Banksyn luoman taulun, jonka jälkeen he digitoivat sen. Sitten he polttivat taulun, esittivät siitä videon ja myivät siitä digitaalisen, NFT-merkityn version noin 318 000 eurolla.

NFT:t eivät silti ole välttämättä taiteilijoille avain auvoisaan onneen, sillä huijarit ovat omineet muiden tekemiä digitaalisia taideteoksia ja myyneet ne NFT:nä.

NFT:t syntyivät vuonna 2017, kun CryptoPunks-niminen projekti kehitti ensimmäisen NFT:n digitaalista taidetta varten. Projektin myötä syntyi lopulta myös standardi ERC-721.

Lähde: Screen Crush

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut