Ohjaaja Tim Miller ei aio työskennellä enää koskaan James Cameronin kanssa

Dark Fate on jättimäinen floppi.

Terminator: Dark Fate on paperilla menestystarina, Mukana ovat Deadpool-ohjaaja Tim Miller, tuottajana James Cameron ja nähdäänpä elokuvassa vieläpä Arnold Schwarzenegger ja Linda Hamilton. Ja mikä parasta, se pyyhkii kaikki jatko-osat tieltään olemalla virallinen Terminator 3.

Dark Fate on kuitenkin tienannut vasta 235 miljoonaa dollaria. Siitä tulee yli sadan miljoonan dollarin pommi.

Miller paljastaa Hollywood Reporterin haastattelussa epäonnistumisensa syitä.

– Voisimme varmasti kirjoittaa kirjan siitä, miksi elokuva ei toiminut. Itse en ole vielä aivan varma siitä, mutta prosessoin edelleen. Olen erittäin ylpeä elokuvasta.

Elokuva-alan ammattilaiset syyttävät franchise-ähkyä Dark Faten floppaamisesta. Vain harva reboot tai remake on oikeasti menestynyt.

Miller kommentoi myös taannoista uutista. Cameron paljasti leikkausvaiheen taisteluista hänen ja Millerin välillä.

– Vaikka Jim ja David Ellison [Skydance-tuotantoyhtiön toinen tuottaja] ovat elokuvan tuottajia, ja heillä on oikeus viimeiseen leikkaukseen, niin minun nimeni kohdalla lukee silti ohjaaja. Vaikka häviäisin taistelun, niin pidän sitä välttämättömänä, että ohjaaja taistelee loppuun saakka elokuvansa takia.

Miller jännitti, mitä Cameron sanoisi nähtyään ohjaajan tekemän leikkauksen.

– Olin leikannut pois paljon sitä, mitä Jim piti tärkeänä, sellaisia kohtauksia, joista meillä oli erimielisyyksiä, mutta valojen sytyttyä hän totesi ”Meillä on elokuva”.

– Taistelimme kaikesta pienestä. Sellaisista dialogin pätkistä, josta minä pidin. Olisivatko katsojat edes huomanneet niitä? Tuskinpa.

Alussa kaksikon välille syntyi väittely siitä, kumpi osapuoli olisi voitolla: koneet vai ihminen.

– Legion on niin voimakas, että ainoa tapa voittaa se, on palata ajassa takaisin. Jim kysyi, että miten koneiden voitokkuus on muka dramaattista? Esitin vastakysymyksen: ”Mitä dramaattista on siinä, että ihmiset voittavat ja heidän täytyy vain jatkaa voittamistaan?”

Miller ei enää halua työskennellä Cameronin kanssa. Ensin hän menetti ohjaukselliset voimansa Ryan Reynoldsille Deadpoolissa, nyt Terminatorissa Cameronille.

– En työskentelisi hänen kanssaan. Sillä ei ole mitään tekemistä minkään Terminator-trauman kanssa. En vain enää halua joutua sellaiseen tilanteeseen, jossa minulla ei olisi valtaa käyttää omia näkemyksiäni elokuvaa varten.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut