Charlie’s Angelsin ohjaaja syyttää miehiä elokuvansa floppaamisesta: ”Captain Marvel menestyi sen takia, koska se on miesleffa”

Banks syyttää miehiä stereotypioiden vahvistamisesta.

20.11.2019 16:07

Tänä vuonna on nähty lukuisia floppeja aina Godzillasta, Men in Blackista ja Terminatorista Maleficentiin, Dark Phoenixiin ja Hellboyhin. Nyt listalle nousee uusi Charlie’s Angels.

Charlie’s Angelsin budjetti oli vain 48 miljoonaa dollaria ja siihen päälle noin 50 miljoonan markkinointi, mutta se tienasi vain vähän yli 10 miljoonaa dollaria avausviikonloppunaan. Melko iso floppi siitä on Sonylle tulossa.

Aivan yllättäen ohjaaja Elizabeth Banks syyttää miehiä elokuvansa floppaamisesta.

– Ihmisten täytyy ostaa liput tähän elokuvaan. Sen on pakko tienata. Jos leffa ei ole tuottoisa, vahvistaa se vain Hollywoodin stereotypioita siitä, etteivät miehet katso naisten toimintaelokuvia, Banks kertoi Herald Sun -lehden haastattelussa.

Jos elokuva on naisvetoinen, ja se on tehty naisille, niin eikö sen katsojademografian pitäisi olla silloin naiset eivätkä miehet?

– Miehet menevät katsomaan supersankarielokuvia, jotka kertovat Wonder Womanista tai Captain Marvelista, koska ne ovat mieselokuvia, kuuluvat miesten genreen. Vaikka niissä on pääosissa nainen, ovat ne silti osa suurempaa sarjakuvakokonaisuutta. Eli jos katsot vaikkapa Wonder Womania, elokuva esittelee samalla kolme muuta hahmoa.

Naisvetoinen toiminta on hankala genre. Poikkeuksia tietenkin on, kuten vaikkapa Salt, Lucy, Atomic Blonde ja Mad Max: Fury Road osoittavat, mutta katsojia, edes naiskatsojia, ei noin yleisesti ottaen näytä kiinnostavan naisten tähdittämä toiminta.

Pohjimmiltaan kyse saattaa olla myös siitä, ettei ihmisiä kiinnosta enää nähdä sitä neljättä remakea Charlie’s Angelsista tai Terminatorista.

Lähde: We Got This Covered

Lisää luettavaa