Ohjaajaehdokkaina pelkkiä miehiä – naistähti näpäytti Golden Globeseissa

Kun palkintogaalan suurin puheenaihe on naisiin kohdistuvat vääryydet, ei pelkästään miehistä koostuva ehdokasryhmä jää huomaamatta.

9.1.2018 14:02

Kun näyttelijä-tuottaja Natalie Portman ja ohjaaja-tuottaja Ron Howard jakoivat 75. Golden Globes -gaalassa palkintoa parhaasta ohjauksesta, piti otsikoihin nousta vain voittaja Guillermo Del Toron ansaittu pysti, mutta toisin kävi.

Howard alusti palkinnon jakamisen ja luovutti sitten puheenvuoron Portmanille, jonka piti selkeästi kertoa vain seuraavana lueteltavan palkintoehdokkaat. Sen sijaan Portman pisteliäästi ja painokkaasti kertoi seuraavana tulevan pelkästään miehistä koostuvat ehdokkaat. Yleisö kohahti, miesehdokkaat näyttivät hiukan nolostuneilta, ja internet rynnisti tekemään lukemattoman määrän giffejä ja videoita.

Tasa-arvo Hollywoodissa on ollut puheenaihe jo pidempään kuin Weinsteinin paljastusten aloittama kampanja, ja erityisesti naisohjaajien puute on puhututtanut paljon. Naispuolisten ohjaajien määrä varsinkin isoissa elokuvissa on suhteettoman pieni, ja se vaikuttaa automaattisesti myös naisten muuhun asemaan elokuvanteon maailmassa.

Lisää luettavaa