Ohjaajalegenda kritisoi striimauspalveluiden tapaa tehdä elokuvia: ”Sitä ei voi hyväksyä”

Hän liittyy Steven Spielbergin kelkkaan kritisoiden palveluita, mutta eri näkökulmasta.

Palkittu ohjaajalegenda Mike Leigh ei näe striimipalvelujen, kuten Netflix, Hulu ja Amazon, elokuva- ja tv-tuotantoja yksinomaan hyvänä asiana. Vaikka legendat, kuten Martin Scorsese, Woody Allen ja Leigh itse saavat usein vapaat kädet, hänen mukaansa uusi ja nuori ohjaajapolvi kärsii tuotannoista.

”Nuoret ohjaajat joutuvat odottamaan pitkään, jotta saavat mitään projekteja ilmoille. Se on suurin huolenaiheeni. Olen puhunut kahden kanssa viime viikkojen aikana ja yksi sanoi, että odotettavissa on kuusi vuotta ennen kuin hän saa esikoisohjauksensa kasaan. Se on kamalaa ja johtuu siitä että on olemassa täysin uusi käytäntö ja laji tuottajia, jotka eivät yksinkertaisesti paina nappia ja sano ’tee se ja katsotaan mitä tapahtuu'”, Leigh suree.

Hän toteaa The Guardianille, ettei kuitenkaan puhu omista kokemuksistaan Amazonin kanssa, joka rahoitti Leigh’n uusimman elokuvan Peterloo.

”Uudet striimauspalvelut sanovat mielellään, etteivät toimi kuin Hollywood. Mutta oikeastaan jo ehdottamalla, että ohjaaja työskentelee tietyn tiimin kanssa tai kysymällä mikset käytä naiskuvaajaa tai ihmettelemällä pitäisikö elokuvalla olla iloisempi loppu, ne käyttäytyvät kuten perinteinen Hollywood – Louis B. Mayerin tapaan, eikä sitä voi hyväksyä.”

Leigh muistetaan monista brittiläisen elokuvan klassikoista, mukaan lukien Salaisuuksia ja valheita, Happy-Go-Lucky, Vuosi elämästä ja Mr. Turner.

Kuva elokuvan Vuosi elämästä kuvauksista

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut