Ohjaajalegendan vuosikymmeniä käsittävästä historiallisesta rikossarjasta lisätietoa

Aurinkolaseistaan tunnetun ohjaajan mielestä tv:n uusi nousu ei ole uhka elokuvakerronnalle.

23.10.2017 18:13

Chungking Express ja In the Mood for Love -elokuvistakin tunnettu Wong Kar-Wai astelee lukuisten muiden huippuohjaajien tavoin television puolelle tulevalla Tong Wars -sarjalla.

Amazonin tuottaman sarjan on käsikirjoittanut Quiz Show ja Donnie Brasco -elokuvat kirjoittanut Paul Attanasio ja se kertoo vuodesta 1905 aina vuoteen 1971 kehittyvän tarinan kiinalaisista maahanmuuttajista ja rikossyndikaattien synnystä San Franciscossa.

”Minua veti puoleeni mahdollisuus kertoa tarinan kiinalais-amerikkalaisten kokemuksista autenttisimmalla ja parhaalla tavalla, koska tästä kokemuksesta ei ole montakaan elokuvaa”, ohjaaja kertoi Lyonin Lumiere-teatterin yleisölle tällä viikolla.

”Tv-sarjan formaatti tarjoaa elokuvantekijöille isomman näyttämön kertoa tarinoitaan. Tiedän tähän liittyvän paljon kysymysmerkkejä, sillä ihmiset ovat huolissaan siitä, kilpailevatko tällaiset sarjat ja tällainen tarinankerronta elokuvien kanssa”, Wong selittää. ”Mutta en usko siihen. Ne ovat vain Lumieren eri lapsia. Elokuvantekijälle ne ovat vain erilaisia kankaita, joille maalata työnsä, esitellä ideansa ja kertoa tarinansa.”

 

Amazon julkaissee Tong Warsin ensi vuoden puolella.

Lähde: IndieWire

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia