Ohjaajamestarilla hauska syy siihen miksei ohjaisi supersankarielokuvia: ”Oikeassa elämässä ja elokuvissa en voi sietää…”

Meitä on moneen junaan.

28.11.2019 16:00

Variety julkaisi vastikään Parasiten ja Snowpiercerin ohjaaja Bong Joon-hon haastattelun. Haastattelussa Bong paljastaa miksi ei halua tehdä supersankarielokuvaa.

”Minulla on henkilökohtainen ongelma. Kunnioitan supersankarielokuviin käytettävää luovuutta, mutta oikeassa elämässä ja elokuvissa, en voi sietää jos ihmiset pukeutuvat tiukkoihin, ihonmyötäisiin vaatteisiin. En koskaan pukisi päälleni mitään sellaista ja sellaisen näkeminenkin on mentaalisesti vaikeaa. En tiedä minne katsoa, minulle tulee tukahdutettu olo. Suurin osa supersankareista pukee tiukkoja asuja, joten en voi ohjata sellaista”, Bong kertoo.

Bong ymmärtää myös Martin Scorsesen ja Francis Ford Coppolan antamaa kritiikkiä sen lajityypin elokuville. Toisaalta hän kertoo myös nauttineensa Guardians of the Galaxysta, Loganista ja Captain America: Winter Soldierista. joissa hänen mukaansa on ”hienoja elokuvallisia hetkiä”.

Kuva elokuvasta Kohti hämähäkkiversumia

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia