Vuoden ylistetyimpiin lukeutuvan elokuvan ohjaaja suututti Harvey Weinsteinin – Ei suostunut leikkaamaan menestyselokuvaansa

Kiinnostava paljastus.

Variety haastatteli Cannesissa palkitun Parasiten ohjaajaa, korealaista Bong Joon-hota ja elokuvan tuottajaa Tom Quinnia. Haastattelussa Quinn paljasti, että hän ja Bong joutuivat kärhämään tuottaja Harvey Weinsteinin kanssa vuoden 2013 aikoihin.

Weinstein oli ostanut Bongin toimintadystopia Snowpiercerin oikeudet. Elokuvaa tähdittävät mm. Chris Evans, Tilda Swinton ja Ed Harris. Weinstein kuitenkin vaati, että kaksituntisesta elokuvasta olisi leikattu 20 minuuttia pois. Tähän Bong ei suostunut, mikä suututti Weinsteinin totaalisesti.

Weinsteinin perui kaavailemansa suuren levityksen ja siirsi levitysoikeudet tuotantoyhtiönsä pienemmälle siivelle, Radius-TWC:lle, jonka vetovastuussa Quinn siihen aikaan oli. Weinstein oli kysynyt haluaako Quinn ottaa elokuvan, johon tämä vastasi kyllä. Hän oli kuitenkin samaa mieltä ohjaaja Bongin kanssa, ettei elokuvaa saa leikata. Weinstein suuttui.

Siitä syystä Snowpiercer nähtiin vain valikoiduissa arthouse-teattereissa. Elokuva oli kuitenkin valtava menestys sen originaalilla kestolla, ja elokuva sai ylistäviä arvioita. Internetissä alkoi Free Snowpiercer -kampanja. Weinstein lopulta siirsi elokuvan myös suurempaan levitykseen.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut