Oodin elokuvateatterin avajaisissa nähdään elämää suurempia klassikoita

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin uudessa elokuvateatterissa Kino Reginassa juhlitaan tulevana viikonloppuna avajaisia.

Helsingin kaupunginkirjasto Oodiin siirtynyt KAVIn esitystoiminta esittää makupaloja kevään ohjelmistosta, ennen kuin elokuva-arkiston virallinen ohjelmisto käynnistyy tiistaina 15. tammikuuta.

Vahvasti esillä on uusi teemasarja Elokuvataivas, jossa esitellään elämää suurempia elokuvaklassikoita ja tehdään näkyväksi elokuvataiteen kehitystä myös teknisemmästä näkökulmasta.

Kino Reginan keskeisiä avajaiselokuvia on Frank Borzagen Seitsemäs taivas (1927) jota on sanottu yhdeksi maailman kauneimmista mykkäelokuvista. Elokuvaa säestää Lau Nau -yhtye.

Kino Reginan ”epäviralliseksi” avauselokuvaksi valikoitui tšekkiläisen uuden elokuvan edustaja Tuhatkaunokit (1966).

Francis Ford Coppolan suurteos Apocalypse Now. Redux (1979) on äärirajoilla liikkuva matka pimeyden ytimeen. Redux-versioon lisättiin poistettuja kohtauksia, ja värimäärittelyssä kuviin haettiin Technicolorin tuntua.

Kino Reginan lasten näytökset aloittaa lyhytelokuvanäytös Myyrän seikkailut, joka oli yksi KAVIn päätösnäytöksistä elokuvateatteri Orionissa.

Lisätietoja Kino Reginan uusilla nettisivuilla.