Oscar-ehdokas Michelle Yeoh rikkoi akatemian sääntöjä – ”Pahimmassa tapauksessa diskataan”

Päivityksessä sanottiin, että koska Cate Blanchettilla on jo kaksi Oscaria, hän ei tarvitse enää kolmatta.

9.3.2023 07:00

Michelle Yeoh jakoi eilen aamulla Instagram-päivityksen, jossa väitettiin käytännössä, että hän ansaitsisi Oscar-pystin ja Cate Blanchett ei.

Kyseessä oli Vogue-lehden kirjoitus, josta Yeoh jakoi kuvankaappauksen. Kirjoituksessa otettiin epäsuorasti kantaa Hollywoodin väitettyyn rasismiin, jossa muita kuin valkoihoisia näyttelijöitä on vuosien varrella syrjitty.

”Blanchettillä on jo kaksi Oscaria, joten tarvitseeko hän vielä kolmannen? Yeohille Oscar-voitto olisi elämää mullistava asia. Hän saisi vihdoin huippurooleja, sen jälkeen kun näyttelijää on syrjitty viimeiset 10 vuotta”, kirjoituksessa sanotaan.

Cate Blanchett -fanit pillastuivat Yeohin seinällä, jonka jälkeen malesialaistaustainen Yeoh poisti päivityksen.

Poistamisen pääasiallisena syynä olivat todennäköisesti kuitenkin Oscar-akatemian säännöt. Niiden mukaan ”valintaprosessin ollessa kesken, valintaan ei saa yrittää vaikuttaa mainitsemalla julkisesti ’kilpailua’ nimeltä, missään muodossa”.

Pahimmassa tapauksessa Yeoh voidaan diskata sääntörikkomuksen takia. Yeohin turvana on kuitenkin se, että hän ei ole itse kirjoittanut kuvankaappauksessa olevaa tekstiä.

Michelle Yeoh on ehdolla parhaan naispääosan Oscar-voittajaksi elokuvasta Everything Everywhere All At Once ja Cate Blanchett elokuvasta Tár.

Lähde: We Got This Covered.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia