Oscar-voittaja ja True Detective -tähti Mahershala Ali kertoo kohtaamastaan rasismista: Pankkitilini jäädytettiin

Kamalia juttuja.

Parhaillaan True Detectivessä nähtävä, Green Bookista Oscar-ehdokkuuden napannut voittaja Mahershala Ali kertoo The Guardianille kohdanneensa rasismia huomattavasti sen jälkeen, kun hän vaihtoi uskontoaan. Hänen äitinsä oli harras kristitty, mikä vaikutti suuresti Alin nuoruusvuosiin. Kun hän oli kasvanut nuoreksi aikuiseksi, hän alkoi kuitenkin tutkia muita uskontoja ja filosofioita.

Islam oli Alille paras vaihtoehto. Hän vaihtoi uskontoaan 2000-luvun alussa ja samalla sukunimi Gilmore vaihtui Aliin. Hänen äitinsä ei pitänyt ratkaisusta, mutta muuten asiat menivät melko hyvin. Kunnes World Trade Centerin iskut tapahtuivat.

Lentokentillä liikkuminen oli suuri haaste jatkossa, ja hänet otettiin vuosia syrjään lentokentän turvatarkastuksissa. Ali sai tietää, että hänen nimensä oli lentomatkustuksen tarkkailulistalla. Samalla hänen muslimivaimonsa jätti huivin pitämisen, koska se aiheutti liiaksi ennakkoluuloja. Kaikki kulminoitui kuitenkin siihen, kun näyttelijä sai kuulla että heidän pankkitilinsä oli mystisesti jäädytetty.

Kuva elokuvasta Green Book

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut