Outlanderin Sam Heughan koe-esiintyi James Bondin rooliin – ”En luultavasti ollut valmis siihen”

Mielenkiintoinen sattuma Barbara Broccolin SAS-puheiden ja Heughanin SAS-roolin suhteen.

26.10.2022 05:30

The Outlander -sarjassa näytellyt Sam Heughan paljasti olleensa James Bond -koe-esiintymisessä. Hän kertoi kokemuksestaan Entertainment Weeklyn haastattelussa sekä uudessa omaelämäkerrassaan Waypoints: My Scottish Journey.

Heughan halusi James Bondin rooliin, ja saadessaan sen hänet olisi nähty Casino Royalessa Daniel Craigin sijaan. Heughanin koe-esiintyminen jäi kuitenkin yritykseksi, sillä näyttelijälle kerrottiin, että hän ”ei ollut tarpeeksi herkkä” rooliin.

Ennen Craigia rooliin harkittiin monia muitakin näyttelijöitä. Doctor Who -tähti David Tennant väitti olleensa ehdolla, ja myös Henry Cavill koe-esiintyi 007-agentiksi, mutta häntä pidettiin tuolloin liian nuorena.

Heughan sanoi ymmärtävänsä nykyisin, miksi hän ei saanut roolia. Hänen mielestään hän ei vielä ollut valmis ottamaan sellaista roolia vastaan. Hän ei kuitenkaan ole malttanut olla miettimättä, kuinka erilaista hänen elämänsä ja uransa olisi nyt, jos hän olisi saanut roolin.

– Se oli melkoinen kokemus, Heughan tuumi koe-esiintymisestä.

– Se oli vaihe elämässäni, jolloin en luultavasti ollut valmis, mutta mietin, mitä olisi tapahtunut saadessani sen, Heughan pohti.

– Jokaista brittinäyttelijää on varmasti povattu rooliin. Haluaisin nähdä skotlantilaisen Bondin. Ehkä olen liian vanha nyt. Tiedän, että he ovat pohtineet nuorempaa Bondia. Minusta tuntuu, että he menevät siihen suuntaan, mutta kuka tietää, mitä heidän mielessään on, Heughan mietti kirjassaan.

Näyttelijä saattaa olla väärässä, sillä Bond-tuottaja Barbara Broccoli sanoi vastikään, että Bondilla täytyy olla jo elämänkokemusta, joten näyttelijän tulee olla vähintään kolmekymppinen.

– Hän on luultavasti ollut SAS-joukoissa tai jossain. Hän ei ole mikään lukiolainen, jonka voit tuoda mukaan ja lähteä liikkeelle. Siksi se sopii kolmekymmentäjotain-vuotiaalle, Broccoli kertoi.

42-vuotias Heughan on sattumoisin ollut mukana SAS: Red Notice -elokuvassa. Hän sanoi ammentaneensa rooliin inspiraatiota James Bondin hahmosta.

Heughan uskoo, ettei häntä enää harkittaisi rooliin. Asia ei kuitenkaan selvinne ihan lähiaikoina, sillä Broccoli on sanonut, ettei valinnassa pidetä kiirettä.

Kerroimme aiemmin, että 007-ehdokkaiden täytyy läpäistä tärkeä testi ennen valintaa. Lue siitä lisää täältä: 007-ehdokkaiden täytyy läpäistä tärkeä testi ennen valintaa – nuori näyttelijä ei myöskään kelpaa – Episodi.fi

Lähde: MovieWeb

Lisää luettavaa