Paholaisen kätyrit roviolla vuonna 1666 – katso näyte uudesta kotimaisesta elokuvasta

Ahvenanmaalla kuvatusta Tulen morsian -elokuvasta on julkaistu traileri.

Tositapahtumiin perustuva Tulen morsian sijoittuu vuoden 1666 Ahvenanmaalle – hetkeen ennen Skandinavian historian kattavimpia noitavainoja. Yhteensä 16 naista tuomittiin paholaisen kätyreinä ja 7 heistä teloitettiin. Elokuvan on ohjannut Saara Cantell ja se tulee ensi-iltaan on 9.9.2016.

”Halusin kertoa tarinan syyllisyydestä ja sovituksesta. Siitä, miten intohimo saa impulsiivisen nuoren ihmisen tekemään hirveän teon. Ja miten mahdotonta sen hyvittäminen voi olla.Sijoitin tarina vuoteen 1666, Ahvenanmaan kiehtoviin, kauheisiin noitavainoihin. Eli tilanteeseen, jolloin uhmakkaan valheen seuraukset ovat mahdollisimman kohtalokkaat.Tulen morsiamessa noitaoikeudenkäynnit käynnistävä tuomari uskoo lujasti toimivansa oikein ja että jalo päämäärä pyhittää keinot. Yhtymäkohdat meidän aikaamme ovat, valitettavasti, monin paikoin ilmeiset. Synkistä ja hurjistakin käänteistään huolimatta tämä on loppujen lopuksi tarina ystävyydestä ja anteeksiannosta. Tulen morsian on myös elokuva nuoruudesta – ensimmäisen hullaantumisen huumasta ja seksuaalisuuteen heräämisen ihanuudesta.” kommentoi Cantell tiedotteessa.

Elokuvan pääosassa nähdään Tuulia Eloranta. Rooli on Elorannan ensimmäinen elokuvapääosa. Aikaisemmin hän on esiintynyt mm. elokuvissa Tähtitaivas talon yllä (2012) ja Risto Räppääjä ja polkupyörävaras (2010). Annan intohimon kohdetta, naimisissa olevaa Eliasta, esittää Lauri Tanskanen, joka on nähty mm. elokuvissa Viikossa aikuiseksi (2015) ja Tähtitaivas talon yllä (2012).

Noitaoikeudenkäyntejä johtavana tuomari Psilanderina nähdään ruotsalainen Magnus Krepper, joka on näytellyt Millennium-trilogian elokuvasovituksissa ja TV-sarjassa Silta.

Tulen morsian on kansainvälinen yhteistuotanto Suomen, Ruotsin, Norjan ja Latvian kesken. Elokuvassa puhutaan suomea ja ruotsia. Katso traileri alta.

YouTube video