Paljastava raiskauskohtaus oli liikaa – Outlander-näyttelijän luottamus tuottajiin mureni

Sarjan vetäjä oli eri mieltä.

31.10.2022 05:30

Suositun Outlander-sarjan ensimmäisen kauden aikana nähtiin kohua herättänyt raiskauskohtaus, joka ei ollut helppo hetki näyttelijälle. Tuosta kohtauksesta kertoi nyt siinä mukana ollut Sam Heughan, joka kävi koe-esiintymässä James Bondiksi.

Heughan näyttelee sarjassa hahmoa nimeltään Jamie Fraser. Näyttelijä kirjoitti kokemuksestaan uudessa muistelmakirjassaan Waypoints: My Scottish Journey.

Heughanin luottamus sarjan tuottajiin mureni raiskauskohtauksen takia, jonka aikana toinen mieshahmo raiskaa Heughanin hahmon. Näyttelijä katsoi, että kohtaus oli ”tarpeeton”, ja hän mainitsi myös kohtauksen herättäneen kovasti debattia.

Kohtauksessa nähtiin alun perin myös Heughanin penis, mutta sen näyttäminen päätettiin jättää pois. Heughan tunsi silti olonsa kohtauksen johdosta ”petetyksi”.

– Alastomuus ei minusta ollut sitä, joka lisäisi sitä kauhua, mitä Jamie käy läpi linnan vankityrmässä rangaistuksen, alistamisen ja nöyryytyksen muodossa, hän kirjoitti.

– Meidän ei tarvitse nähdä kauhuja kuvitellaksemme, mitä hahmot käyvät läpi. Mielikuvitus on paljon voimakkaampi, Heughan jatkoi kirjassaan.

Näyttelijä ei usko, että moista kohtausta kuvattaisiin enää nykyään.

– Ajat ovat muuttuneet, Heughan tuumi.

Sarjan vetäjä Ron D. Moore sanoi vuonna 2015 kohtauksen olevan kirjassa, jota sarja seuraa. Hänen mielestään hetki oli aivan välttämätön tarinan kannalta.

Outlanderin seitsemäs kausi on tuloillaan, mutta sen julkaisuaikataulu ei ole selvillä. Julkaisu venynee kuitenkin vuoteen 2023 saakka. Sarja seuraa sairaanhoitajaa toisen maailmansodan aikana, joka yhtäkkiä päätyy vuoden 1743 Skotlantiin.

Lue myös: Outlanderin Sam Heughan koe-esiintyi James Bondin rooliin – ”En luultavasti ollut valmis siihen” – Episodi.fi

Lähde: Fox

Lisää luettavaa