Paramount julkaisee Top Gunin ja Mission Impossiblen jatkot striimipalvelussaan 45 päivän päästä elokuvateatteriensi-illasta

Suomen tai Euroopan osalta ratkaisuista ei ole tietoa.

27.2.2021 08:30

Variety kertoo, että Paramount ilmoitti iskevänsä ensi-ilta -elokuvansa maaliskuussa lanseerattavaan Paramount Plus -striimipalveluun 30–45 päivän päästä teatteriensi-illasta.

Vielä ei ole tiedossa, kuinka Euroopassa tai Suomessa toimitaan, mutta näin ainakin Yhdysvalloissa. Top Gun: Maverick, Hiljainen paikka 2 ja Mission: Impossible 7 ovat niin sanotusti ”parempia ensi-iltoja”, jotka ovat elokuvateattereissa 45 päivää. Sen jälkeen ne julkaistaan Paramount Plussassa.

Sen sijaan suurin osa muista elokuvista julkaistaan jo kuukauden päästä ensi-illasta striimipalvelussa. Ennen koronapandemiaa alan keskuudessa oli sopimus, että vasta 90 päivän päästä elokuvat saa julkaista kotikatsomoille.

Paramountin suunnitelmat ovat kuitenkin inhimillisempiä elokuvateatteriketjuja kohtaan, kuin Warner Bros, joka päätti julkaista elokuvansa samana päivänä elokuvateattereissa ja HBO Maxilla. Variety muistuttaa, että Universalin käytäntö on julkaista elokuva 17 päivän jälkeen korkeammalla vuokrahinnalla omilla alustoillaan.

Lisää luettavaa