Pat Collins tuo irlantilaista kulttuuria valkokankaalle

19.10.2010 12:19

Irlantilainen dokumentaristi Pat Collins vieraili Helsingissä Rakkautta & Anarkiaa-festivaalin yhteydessä. Hän oli paikalla uusimman dokumenttinsa Gabriel Byrne: Stories from Home myötä. Helsingistä Collins jatkoi matkaansa Oulussa järjestettyyn Irish Festival of Oulu-tapahtumaan, missä Stories from Home myös esitettiin.

Collinsin monet dokumentit käsittelevät irlantilaisia henkilöitä, joilla kaikilla on jotain tekemistä kulttuuri-nimikkeen alle sijoitettavien teosten ja töiden kanssa. Viimeisin dokumentti on näyttelijä Gabriel Byrnestä.
– Mielestäni hän on mielenkiintoinen. Hän on irlantilainen, joka asuu Amerikassa. Hän aloitti uransa myöhään ja siirtyi Hollywoodiin ollessaan lähes 40-vuotias. Hän on älykäs mies ja näyttelijä ja ajattelin hänen pystyvän avaamaan aiheita, joista olin kiinnostunut, Collins valottaa dokumentin taustoja.

Collinsilla on työn alla uusi dokumentti ja hän myös suunnittelee fiktioelokuvan tekemistä. Niistä, Irish Festival of Oulusta ja Gabriel Byrnestä Collins kertoo enemmän alla olevassa videohaastattelussa. Haastattelu on toteutettu yhteistyössä SoffaTV:n kanssa.

Kuva: Lassi Kaaria

Lisää luettavaa