Pelikonsolilta televisioruudulle – The Last of Us -tähti kertoo kokemuksistaan hittitarinan molemmissa versioissa

Sarja ratsastaa parhaillaan suuren suosion aallonharjalla.

13.2.2023 12:00

HBO:n The Last of Us -sarja on ollut yksi viime viikkojen kuumimmista keskustelun aiheista. Suosittuun PlayStation-peliin pohjaava selviytymistarina on vetänyt jokaisen jaksonsa myötä puoleensa ennätyksellisiä miljoonayleisöjä ja ylistäviä arvioita. Nyt Episodi pääsi kyselemään yhdeltä sarjan tähdistä hieman lisää siitä, millaista menestysadaptaation parissa työskentely onkaan ollut.

Virtuaaliseen haastattelutuoliin istahtaa Jeffrey Pierce. Hänen esittämänsä hahmo Perry nähdään mukana sarjan neljännessä ja viidennessä jaksossa, jotka lisättiin molemmat katseltavaksi HBO Max -suoratoistopalveluun viime viikolla. Tämä ei kuitenkaan ole Piercen ainoa kontribuutio The Last of Us -franchiseen; hän on myös antanut äänensä ja tehnyt motion capture -työn alkuperäispelin Tommylle, päähenkilö Joelin veljelle.

Vaikka hänen edellinen roolinsa annettiinkin tällä kertaa Gabriel Lunalle – jonka suoritusta Pierce hehkuttaa useaankin otteeseen – Pierce oli silti enemmän kuin innokas hyppäämään takaisin Cordyceps-infektion runtelemaan maailmaan. ”Olin valmis vaikka seisomaan keihäs kädessäni jossakin taustalla”, hän kertoo naurahtaen. Pääsy osaksi tarinan uutta henkiinherättämistä tuntuikin hänestä ehdottoman upealta asialta.

Vaikka Perry on hyvin erilainen hahmo Tommyyn verrattuna eikä häntä nähdä alkuperäispelissä, Pierecelle oli alusta alkaen tärkeää, että yleisö ottaisi tämän silti hyväksyvästi vastaan. Hän pääsikin onneksi tuomaan ammattimaisen armeijataustan omaavaan Perryyn myös ripauksen tiettyä pehmeyttä. Juuri nämä hahmojen väliset herkemmät ja tunteellisemmat hetket ovat hänestä The Last of Usin tärkein ydin, kaikissa sen julkaisumuodoissa.

Pierce vertaakin Perryn ja Kathleenin, Melanie Lynskeyn esittämän kapinallisjohtajan, keskinäistä yhteyttä Joelin (Pedro Pascal) ja Ellien (Bella Ramsey) väliseen siteeseen. Sekä Perry että Joel ovat valmiita tekemään kaikkensa matkakumppaninsa turvallisuuden takaamiseksi – niin hyvässä kuin pahassakin. Hän näkee siis rakkauden ja välittämisen yhtenä tarinan vaikuttavimmista teemoista ja syistä siihen, miksi miljoonat viihdekuluttajat ovat ottaneet teoksen niin myötämielisesti vastaan.

Jo istahtaessaan Naughty Dog -pelistudion järjestämään ensimmäiseen videopelikäsikirjoituksen lukutilaisuuteen Pierce oli vakuuttunut päässeensä osaksi jotain todella suurta. The Last of Usin tarinan laajeneminen televisiosarjan muotoon ei tuntunut hänestä lainkaan kummalliselta tai yllättävältä askeleelta. Siltikin hänestä oli suorastaan tajunnanräjäyttävää päästä konkreettisesti astumaan sarjan mittaviin lavasteisiin, jotka herättivät pelin maailman henkiin niin uskollisella ja yksityiskohtaisella tavalla.

Hän kertoo nauttineensa varsinkin viidennen jakson toiminnantäyteisen huipennuksen neljäviikkoisesta kuvausrupeamasta. Tähän sisältyi myöhäisiä työtunteja, kylmässä värjöttelyä sekä lumituiskuja, mutta koko työryhmän intohimoinen omistautuminen asialleen piti kuitenkin hyvää tunnelmaa yllä päivästä toiseen.

Pierce toivoo sarjan toimivan omanlaisenaan yhteiskunnallisena peilinä saaden ihmisiä ajattelemaan asioita tarkemmin ja tähtäävän positiivisia muutoksia kohti. Hän on nähnyt kuinka Joelin ja Ellien matka on jättänyt jälkensä monien mieliin jo vuodesta 2013 lähtien ja pitää hyvin tärkeänä sitä, että aivan uusi, suuri yleisö pääsee nyt kokemaan vastaavanlaisen vaikutuksen myös sarjan parissa.

Uudet The Last of Us -jaksot lisätään suoratoistettaviksi HBO Maxiin aina maanantaisin. Ensimmäisen kauden yhdeksästä osasta on esittämättä vielä neljä ja sarja tulee palaamaan myös toiselle tuotantokaudelle. Kakkoskausi adaptoi kesällä 2020 julkaistun The Last of Us Part II -videopelin tapahtumia.

Alla sarjan virallinen traileri.

Lisää luettavaa