Pieni merenneito on saanut Disneyn näytellyistä elokuvista parhaimmat katsoja-arviot, vaikka se jäikin trollien hampaisiin

Arielilla pyyhkii hyvin.

29.5.2023 12:12

Vaikka kriitikot eivät ole ihan niin paljon Pienelle merenneidolle lämmenneet, ovat katsojat olleet innoissaan Halle Baileyn tähdittämästä live-action-remakesta.

Katsojat ovat antaneet elokuvalle Rotten Tomatoesissa 95 prosentin keskiarvon ja CinemaScore-keskiarvo on A. Viidakkokirjalla on 86 prosenttia, joten Ariel uiskenteli komeasti Mowglin ohi.

IMDb joutui puuttumaan peliin, koska Pieni merenneito joutui arvostelupommituksen kohteeksi. Yhdysvaltojen, Kanadan, Brasilian ja Meksikon IMDb-sivustot julkaisivat tiedotteen, jonka mukaan elokuva on saanut poikkeuksellisen paljon negatiivisia arvioita.

Pienen merenneidon IMDb-arvioissa käytetäänkin siis poikkeuksellista laskutapaa, jossa aivan kaikki arviot eivät saa normaalia painotusta keskiarvossa.

Elokuva jäi trollien hampaisiin myös Ranskassa, Saksassa ja Etelä-Koreassa. Ranskalainen AlloCiné julkaisi jopa tiedotteen, jonka mukaan he ovat havainneet yllättävän suuren määrän negatiivisia arvioita ja suosittelevatkin ihmisiä tekemään omat johtopäätöksensä elokuvan suhteen.

Pitää taas huomauttaa, että nyt puhutaan oletetusti aikuisista ihmisistä, jotka tekevät tällaista lastenelokuvalle. Eihän tämä ole ihan hirveän aikuismaista käytöstä. Käsittämätöntä.

Elokuva on tienannut kuitenkin 185 miljoonaa dollaria avausviikonloppunaan, joten trollit ovat saaneet näpeilleen.

Lähde: Unilad

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia