Polyamorinen suhde puhuttaa uudessa suomalaiselokuvassa – Selma Vilhusen ohjaustyö pääsi kovaan seuraan

Kansainvälistä menestystä näköpiirissä!

27.12.2022 14:30

Selma Vilhusen ohjaama ja käsikirjoittama elokuva Neljä pientä aikuista on valittu Rotterdamin kansainvälisen elokuvafestivaalin Big Screen -kilpasarjaan.

Elokuvan pääosissa nähdään Tove-elokuvan nimiroolista tuttu Alma Pöysti, Eero Milonoff (Ganes, Raja), Oona Airola (Hymyilevä mies) ja Pietu Wikström (Fucking With Nobody).

International Film Festival Rotterdam (IFFR) järjestetään Hollannissa tammi–helmikuun vaihteessa.

”Olen valtavan iloinen valinnasta, on hienoa päästä esittämään elokuva viimein yleisölle. Tämän elokuvan tekeminen on ollut haastava ja samalla kuitenkin iloinen ja leikkisäkin prosessi. Upeat näytteljät tekevät roolinsa sellaisella vereslihaisella palolla, että se tuntuu lahjalta”, kommentoi Selma Vilhunen tiedotteessa.

Neljä pientä aikuista tarttuu puhuttavaan aiheeseen rakkauden monista muodoista. Tiedotteen mukaan se on ”riipaiseva sukellus rakkauden syvään päähän”.

Elokuva kertoo Juuliasta joka saa tietää, että hänen puolisollaan Matiaksella on sivusuhde Ennin kanssa. Juulia päättää, että hänen avioliittonsa olkoon tästedes polyamorinen, ilman salaisuuksia.

Selma Vilhunen saavutti Oscar-ehdokkuuden lyhytelokuvallaan Pitääkö mun kaikki hoitaa? Hän on aiemmin ohjannut muun muassa dokumentin Hobbyhorse Revolution sekä pitkät elokuvat Tyttö nimeltä Varpu ja Hölmö nuori sydän, joka palkittiin 2019 Berlinalen Kristallikarhulla.

Neljä pientä aikuista saa Suomessa ensi-iltansa loppuvuodesta 2023.

Lisää luettavaa