Selma Vilhusen Hölmö nuori sydän kilpailee Berliinin elokuvajuhlilla

Nuorisoelokuva kisaa Kristallikarhu-palkinnosta.

Lokakuussa Suomessa ensi-iltansa saanut Selma Vilhusen ohjaama Hölmö nuori sydän on valittu Berliinin elokuvafestivaalille nuortenelokuvien Generation 14plus -kilpasarjaan tavoittelemaan Kristallikarhu–palkintoa.

”On suuri kunnia saada kokea elokuvamme Euroopan ensi-ilta Berliinin elokuvajuhlilla arvostetussa nuortenelokuvasarjassa. Näytösten yleisössä on perinteisesti paljon nuoria, ja odotankin kovasti kohtaamisia saksalaisten nuorten kanssa”, iloitsee ohjaaja Selma Vilhunen.

”Tämä valinta on ihana juttu, ja erityisen iloinen olen nuorten näyttelijöiden Jere Ristsepän ja Rosa Honkosen puolesta. Olen aiemmin nähnyt Berlinale Generation -sarjan elokuvia yleisön joukossa, ja taso on ollut kova. Yleensä täydet katsomot ja myötäelävä nuori yleisö tekevät kokemuksesta erityislaatuisen”, elokuvan käsikirjoittaja Kirsikka Saari sanoo,

Vilhusen aiemmat ohjaustyöt ovat saaneet tunnustusta niin maailmalla kuin Suomessakin. Lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? valittiin tammikuussa 2014 Oscar-ehdokkaaksi ensimmäisenä suomalaisena lyhytelokuvana. Vilhusen ensimmäinen pitkä fiktioelokuva, Tyttö nimeltä Varpu sai Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon marraskuussa 2017.

Vilhusen dokumenttielokuva Hobbyhorse Revolution voitti pääpalkinnon kotimaisessa kilpailusarjassa sekä Risto Jarva –palkinnon Tampereen elokuvafestivaaleilla. Suomessa se palkittiin parhaan dokumenttielokuvan Jussi-palkinnolla 2018.

Vilhuselle on tänä vuonna myönnetty Suomi-palkinto tunnustuksena merkittävästä taiteellisesta urasta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut