Psykologin lausunto: Amber Heardilla on huomiohakuinen, sekä epävakaa persoonallisuushäiriö

Oikeudenkäynti jatkuu.

27.4.2022 11:01

Time uutisoi, että Johnny Deppin lakitiimin palkkaama oikeuslääketieteen psykologi Shannon Curry teki oman diagnoosinsa Deppin entisestä vaimosta, näyttelijä Amber Heardista. Hän teki diagnoosin yhteensä 12 tuntia kestäneen haastattelun ja Heardin mielenterveyteen liittyvien sairauskertomusten perusteella.

Psykologin mukaan Heardilla on huomiohakuinen persoonallisuushäiriö ja epävakaa persoonallisuushäiriö. Curryn todistajalausunnon mukaan Heard ei sen sijaan kärsi traumaperäisestä stressihäiriöstä, jonka Heard on väittänyt saaneensa avioliitosta Deppin kanssa.

Epävakaa persoonallisuushäiriö saattaa Curryn mukaan johtua pelosta joutua hylätyksi. Hänen mukaansa sellaiset ihmiset usein ”tekevät epätoivoisia tekoja, jotta niin ei tapahtuisi”. Time-lehti huomauttaa, että äänitallenteissa on aiemmin kuultu, kuinka Heard anoo Deppiä jäämään sen jälkeen, kun Pirates of the Caribbean -tähti on ilmaissut halustaan erota.

Curryn mukaan epävakaa persoonallisuushäiriö ”näyttää olevan ennakoiva tekijä sellaisissa naisissa, jotka toteuttavat väkivaltaa kumppaniaan kohtaan”. Sen sijaan huomiohakuinen persoonallisuushäiriö yhdistetään Curryn mukaan ”draamaan ja pinnallisuuteen”, sekä tarpeeseen olla huomion keskipisteenä.

Deppin lakitiimi yrittää tällä todistaa, että Heard oli vaihderikkaassa avioliitossa hyökkäävä osapuoli. Depp väitti oikeudessa vastikään, että Heard on ”konfliktihakuinen” ihminen, joka yrittää vetää toisen ihmisen mukaan riitoihin. Hän on syyttänyt Aquaman-tähteä myös väkivaltaisesta käytöksestä ja tavaroiden heittelystä.

Curryn ristikuulustelu on vuorossa myöhemmin. Aiemmin Heardin lakimies jäi kiinni väärästä väittämästä, jonka mukaan Heard meikkasi tietyllä kasvomeikillä mustelmiaan piiloon. Meikkiyhtiö huomautti, että tuotetta ei oltu vielä silloin lanseerattu, jolloin Heard väitti käyttävänsä sitä.

Lisää luettavaa