Rasistiseksi väitetty Netflix-sarja on saanut niskaansa hirveän viharyöpyn – uusi somekohu on valmis

Uuden Netflixin-sarjan, Dear White Peoplen traileri on kerännyt uskomatonta vihaa Youtubessa.

11.2.2017 17:19

Daily Mail uutisoi, että yli miljoona epätykkäystä yhdessä päivässä kerännyt traileri herättää edelleenkin närää. Netflix on lähteen mukaan ilmeisesti myös siivonnut pahimpia jälkiä ja tuhonnut 100 000 negatiivista kommenttia sekä hävittänyt videolta yli miljoona katselukertaa. Tällä hetkellä trailerilla on 3 000 000 katselukertaa ja 325 000 peukkua alaspäin.

Käyttäjät sanovat, että sarja ei edusta käänteisrasismia vaan puhdasta rasismia. Myös yksi sarjan käsikirjoittajista kirjoitti Twitter-tililleen ”F*** white people”. Ihmiset ovat peruuttaneet Netflix-tilejään sarjan takia.

30-sekuntinen pikkupätkä esittelee valkoihoisten ihmisten stereotypioita. Sarjan päähahmo on afrikan-amerikkalainen Samantha, joka kertoo trailerilla seuraavaa:

”Rakkaat valkoiset ihmiset, tässä on hyväksytty lista Halloween-asuistanne: merirosvo, lutkahtava hoitsu, sekä jokainen entinen presidenttimme.”

Tämän jälkeen näytetään valkoisten opiskelijoiden harrastusta nimeltä ”black face” ja siitä seuraavia vihaisia reaktioita.

Eipä mennyt aikaakaan, kun vihaiset katsojat ilmaisivat tyytymättömyytensä Youtubessa. Eräskin henkilö kirjoitti: ”Tämä ei ole käänteisrasismia, tämä on puhdasta rasismia. Hyvästi Netflix!”. ”Amazon Prime on uusi Netflix, ja se on parempi. Hyvästi Netflix, nauttikaa rasismistanne”, kirjoittaa toinen katsoja.

Kolmas taas kertoo olevansa musta henkilö ja pitävänsä traileria ”helvetin rasistisena”. ”Ihmiset näkevät jotain hauskaa, kun musta ihminen on rasistinen valkoista kohtaan, mutta kun roolit käännetään ympäri, se on aivan kauheaa! Juuri tämänkaltainen paska on se AINOA syy, miksi maamme on jakautunut kahtia.”

Keskustelu käy myös Twitterissä vahvana. Journalisti Paul Joseph Watson kysyy Netflixiltä: ”Jos Dear White Peoplen kirvoittamat ”valkoiset kyyneleet” ovat mielestänne niin hauskoja, niin miksi poistitte 100 000 kommenttia?”

Eräs toinenkin käyttäjä huomasi saman ja kirjoitti: “He vetivät sen pois ja julkaisivat uudestaan. Sillä oli yli miljoona peukkua alaspäin.”

Osa katsojista kuitenkin ottaa koko kohun kevyemmin: ”Se on vain satiiria. Älkää triggeröitykö. Ei sarjassa ole taantumuksellisia elementtejä.”

Yksi sarjan käsikirjoittajista, Jack Moore, reagoi kuitenkin kohuun Twitterissä ja ilmoitti lakonisesti ”F*** white people”.

Netflixin mukana sarja on satiiri ”rotuennakkoluuloisesta Amerikasta, jossa värilliset opiskelijat pyrkivät selviytymään huippuyliopistossa”.

Alla kohun herättänyt traileri.

Lähde: Daily Mail

Lisää luettavaa