Renny Harlin suunnittelee suositun toimintaelokuvansa jatko-osaa – Samuel L. Jackson ”100% mukana”

Harlin tuottaa ja ohjaa seuraavaksi Solara-nimisen scifi-seikkailun.

19.3.2019 12:23

Kiinassa asuvan ja työskentelevän Renny Harlinin (Die Hard 2, Cliffhanger) uusin elokuva Bodies at Rest avasi vastikään Hongkongin kansainväliset elokuvafestivaalit. Kiinalaisille toimintaklassikoille kumartavan rikostrillerin pääosissa nähdään Nick Cheung ja Richie Jen.

Hollywoodista menestyksekkäästi Kiinan markkinoille siirtynyt Harlin oli ensi-illan yhteydessä The Hollywood Reporterin jututettavana ja päätyi puhumaan myös suunnitelmistaan The Long Kiss Goodnight -jatko-osan suhteen.

Harlinin mukaan Shane Blackin (Tappava ase, The Nice Guys) käsikirjoittama The Long Kiss Goodnight oli ensimmäisiä Kiinassa levitykseen päässeitä Hollywood-elokuvia, joten sillä on maassa paljon faneja. Suomalaisohjaaja sanoo kiinalaisten rahoittajien ja tuottajien ottaneen jatko-osan puheeksi, ja Harlin sanoo kirjoittaneensa sen tarinankin ylös.

Harlin sanoo tarinan alkavan Geena Davisin hahmon murhasta. Tämän jälkeen seurattaisiin hahmon parikymppistä tytärtä, joka ensimmäisen elokuvan aikoihin oli 5-6-vuotias. Äitinsä kuoltua tytär saa salaperäisen paketin, jonka takia sekä hallitus että muutamat pahikset haluavat hänet kiinni. Tästä alkaa takaa-ajo, josta selvitäkseen päähenkilön on pakko pyytää apua Samuel L. Jacksonin ensimmäisestäkin elokuvasta tutulta hahmolta.

Harlin sanoo puhuneensa ideasta Jacksonin kanssa, ja Marvelin elokuvissa nykyisin pyörivä näyttelijä on 100% mukana. Ongelmaksi voi kuitenkin muodostua Hollywoodin hitaasti pyörivä koneisto, jossa ”miljoona asiaa pitää ottaa huomioon”.

The Long Kiss Goodnight -jatko-osaa ei siis lähiaikoina kannata odotella, mutta ainakin into sen tekemiseen löytyy.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa