Ron Howardin seuraava elokuva yllättää – 10 vuotta sitten menehtynyt musiikkilegenda oli genrensä parhaita

Edellinen musiikkidokumentti kertoi The Beatlesista.

Tulevan Han Solo -elokuvan ohjaaja Ron Howard ohjasi viime vuonna mainion dokumentin The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years, jossa keskityttiin The Beatlesin harvinaisiin keikkailuvuosiin.

Seuraavaksi dokumentin aiheeksi Howard on valinnut vuonna 2007 syöpään menehtyneen oopperalegendan Luciano Pavarottin. Pavarotti oli yksi oopperan suurimmista äänistä. Hän on myös siksi erittäin merkittävä, että hän popularisoi oopperan suuremmalle yleisölle. Ennen Pavarottia oli ennenkuulumatonta, että oopperatähti ”alentuu” levyttämään aariakokoelmia ja kevyempiä kappaleita oopperaksi.

Oopperapiirit kauhistelivat tätä, mutta lopulta yhä useammat tähdet rupesivat levyttämään kuin Pavarotti. Tämä johti myös siihen, että oopperatähtien superryhmä Kolme tenoria (Pavarotti, Jose Carreras ja Plácido Domingo) syntyi.

”En tiennyt paljon oopperasta, mutta olen aina pitänyt Pavarottia karismaattisena hahmona”, Howard sanoi. Hän kertoi myös, että on ollut kiinnostava päästä penkomaan hänen arkistojaan, haastatteluja ja taltiointeja. Mies muusikon takana kiinnostaa. Uutisesta kertoi Deadline.

Kuva elokuvasta Yes, Giorgio

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut