Russell Crowe joutui illan leffassa uransa vaikeimman paikan eteen – tunnelmalliset taistelukohtaukset säväyttävät katsojaa

IMDb-arvosana on 7,4.

Illan elokuvassa Kuninkaan mies: Maailman laidalla (2003) Russell Crowe esittää merikapteenia, jolla on meneillään kissa ja hiiri -leikki vihollisen kanssa. Harmi kyllä se ei ollut mikään valtava menestys lippuluukuilla – ihme sinänsä.

Peter Weirin ohjaamassa uhkeassa meriseikkailussa luovitaan läpi Napoleonin sotien aikaisia melskeitä. Rohkea brittikapteeni johdattaa aluksensa Etelä-Amerikan vesille paljon suuremman ranskalaisaluksen ja muiden vaarojen uhan alle. Mainiossa sotadraamassa miellyttävät erityisesti tunnelmalliset ja hyvin tehdyt taistelukohtaukset. Kahden 1800-luvun sotalaivan tulittaessa toisiaan on myös jotain todella brutaalia.

Näyttelijöinä nähdään Russell Crowe, Paul Bettany, James D’Arcy, Edward Woodall, Chris Larkin, Max Pirkis, Jack Randall, Max Benitz sekä Lee Ingleby.

Crowe kertoi opetelleensa soittamaan viulua elokuvaa varten. Hän sanoi sen olleen vaikein asia, minkä on koskaan tehnyt elokuvan vuoksi. Kuninkaan mies: Maailman laidalla esitetään Avalta kello 21.00.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut