”Saaga on paisunut vähän liikaakin” – Star Wars: The Last Jedi esitettiin suomalaisille toimittajille, ensireaktiot ristiriitaisia

Uusi Star Wars -elokuva The Last Jedi esitettiin tiistaina lehdistölle Helsingin Tennispalatsissa. Seuraavassa Episodin toimituksen ensireaktiot.

Star Wars: The Last Jedi tulee ensi-iltaan keskiviikkona, ja lehdistö pääsi katsomaan sen päivää ennen tiukkojen turvatoimien vallitessa. Episodin toimittajien ensireaktiot kääntyvät kokonaisuutena positiivisen puolelle, mutta monenlaista kritiikkiä heräsi jo tuoreeltaan. Eniten valitettiin elokuvan pitkää kestoa.

Jussi Huhtala:
”Ensin hyvät uutiset: The Last Jedi näyttää siltä, miltä Tähtien sota -elokuvan pitääkin näyttää. Erakoitunut Luke Skywalker on otettu hienosti mukaan tarinaan Reyn ja Finnin rinnalle. Kaksi- ja puolituntisena elokuva on kuitenkin aivan liian pitkä. Saaga on paisunut vähän liikaakin, ja siihen on tullut paljon uusia hahmoja, jotka on kaikki haluttu ottaa mukaan Marvel-leffojen tyyliin, eikä se välttämättä ollut hyvä idea. Huumoripuolikaan ei oikein toimi, kun tarina on pohjimmiltaan melko synkkä.

Niko Ikonen:
”Komea avaruussatu, johon oli tällä kertaa lisätty komediallisia elementtejä, jotka olivat osittain melko huteja. Teki tunnelmasta omituisen jakomielitautisen. Leffa oli myös vähän liian pitkäksi venytetty, muutama kohtaus olisi aivan hyvin voitu jättää pois. Nuhteista huolimatta pakkokatsottavaa scifi- ja Star Wars -faneille.”

Milla Olkkonen:
The Last Jedi on mahtipontinen, hyvännäköinen ja monipuolinen. Tunnelma vaihtelee sopivassa suhteessa sotaisasta synkistelystä syviin tunteisiin ja osuvaan huumoriin. Hetkittäin tarina laahaa, mutta hahmojen ja huumorin ansiosta elokuva ei tunnu liian pitkältä. The Last Jedi toimii mainiosti itsenäisenä kokonaisuutena, vaikka aiempi Star Wars -historia ei olisikaan tuoreena muistissa.”

Joonas Alanne:
Rian Johnsonin ohjaama ja käsikirjoittama The Last Jedi on tähän mennessä paras moderni Star Wars -elokuva. Ylipitkä teos kestäisi karsimista, mutta tuoreet ideat, hyvä näyttelijäkaarti ja vahvat kohtaukset riittävät tekemään tästä SW-leffasta katsomisen arvoisen.”

Hannu Liekso:
”Star Wars -saaga jatkuu juuri siitä, mihin edellinen filmi päättyi. Tarina on monipolvinen, mutta hyvin ohjaaja Rian Johnson pitää sen käsissään ilman että se rönsyilee liikaa. George Lucasin kädenjälki näkyy välillä dialogin latteutena sekä siirappisena pateettisuutena. Onneksi huumoria on annosteltu sopivasti, ja John Williamsin musiikki toimii hienosti. Tapahtumapaikkoja on kuin Bond-filmeissä kasinoineen ja kilpa-ajoineen, ja lainoja sieltä täältä voi muutenkin bongata. Fanien kahden vuoden odotus palkitaan hienosti.”

Star Wars: The Last Jedi tulee ensi-iltaan keskiviikkona. Varsinainen arvio julkaistaan keskiviikon aikana.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut