Säiden armoilla – kotimaisen uutuuskomedian kuvauksissa oli glamour kaukana

Johanna Vuoksenmaan ohjaama Viikossa aikuiseksi kertoo sekalaisesta porukasta, joka lähtee seksittömälle ja päihteettömälle aikuistumisleirille.

Teksti: Jussi Huhtala
Kuvat: Johanna Vuoksenmaa

Yhtä elokuvan keskushahmoista esittää Minttu Mustakallio, joka tunnetaan Klikkaa mua -sarjasta ja Varasto-elokuvasta. Mustakallio ei kuitenkaan halua verrata Viikossa aikuiseksi -elokuvan Saaraa aiempiin roolihahmoihinsa.

– En ajatellut yhtään niitä, kun tein Saaraa. Minusta se on kivalla tavalla erilainen. Se on minusta itsestäni kaukana, mikä on aina kiinnostavaa. Usein kysytään, onko yhtymäkohtia itseen, ja minusta on mielenkiintoista, jos sitä on mahdollisimman vähän. Varaston Karita oli nainen, joka todella tiesi mitä halusi ja sai sen, mutta tämä Saara on ihan hakoteillä, se ei tiedä yhtään mitä se haluaa.

Elokuvan ohjaaja Johanna Vuoksenmaa on tuttu yhteistyökumppani, mikä Mustakallion mielestä helpottaa yhteistyötä.

Klikkaa mua on kaksikymmentäneljä tunnin mittaista jaksoa, joten me olemme tehneet tavallaan kymmeniä elokuvia yhdessä. Meidän työtapamme on hitsautunut yhteen. Nyt kun alettiin tätä tekemään, niin tuntui kotoisalta ja helpolta mennä siihen työryhmään ja Johannan tapaan tehdä. En tarkoita, että se olisi kenenkään muunkaan kanssa hankalaa – on ollut myös kauhean mielenkiintoista kun tulee uusi ohjaaja – mutta jotenkin se tuo turvaa meille molemmille. Johannan kansa ymmärrämme toisiamme pienestä, ja sehän on tietenkin ajan säästöä, kun on tiukat aikataulut nykyään.
ViikossaAikuiseksi_pressi1
Ohjaajan lisäksi Mustakallio kehuu myös muita tuttuja kuvausryhmän jäseniä.

– Oli vielä se oleellinen tilanne, että molemmat Klikkaa mua -kaudet kuvannut Jan Nyman kuvasi tämän. Hän on myös sellainen työtoveri, että se on kuin astuisi kotiin. Lisäksi kun oli tuttuja valaisijoita ja tuttu maskeeraaja, niin oli kauhean turvallista ja kotoista lähteä viemään tuota elokuvaa.

Viikossa aikuiseksi on täynnä aurinkoisia maisemia ja kesäisiä tunnelmia, mutta kuvauksissa todellisuus oli toisenlainen.

– Siellä oli niin hirvittävän kylmä! Se oli kuvaajalle ja tekniselle porukalle rankkaa, koska oli minuutin pilveä ja minuutin aurinkoa. Ottoja pitäisi saada niin, että olisi koko oton ajan sama valo. Välillä satoi, välillä paistoi, mutta lämpötila ei vain noussut. Oli todella haastavaa se kesätamineissa hyppely, kun oli seitsemän astetta lämmintä kuvauksissa. Mä tulen muistamaan nämä kuvaukset siitä, että oli koko ajan kylmä ja tauoilla kaikilla oli untuvatakit päällä. Heti kun lopetettiin kuvaukset, niin alkoi helteet. Tämmöistä tämä on tämä suomalainen leffanteko – säiden ehdoilla. Jos joku ajattelee, että haluan julkkikseksi ja elokuviin koska se on niin glamoröösiä, niin siinä se on se glamouri – siellä kylmässä palellaan!

Aiheeseen liittyvät elokuvat